buitenrit buitenrijden heide
buitenrit buitenrijden heide

125 kilometer aan ruiter- en menroutes rondom Deurne

Nieuws

In en om het Brabantse Deurne is een nieuw ruiterroutenetwerk opgestart. Een groot deel van de paden is onverhard en heeft een zanderige ondergrond. Ideaal voor paard, ruiter en menner. Je rijdt door bos- en heidegebieden, uitgestrekte weilanden en langs knusse dorpjes.


Deurne is een mooie uitvalsbasis voor meerdere dagen rijplezier. De paarden even laten rusten? Breng eens een bezoek aan één van de vele bezienswaardigheden of evenementen in de gemeente. Of kom genieten van de Brabantse gezelligheid in de Deurnese restaurants en eetcafés of op één van de vele terrasjes.

De afgebeelde routekaart geeft je een overzicht van 125 km aan bewegwijzerde ruiter- en menroutes in Deurne. Dit netwerk bestaat uit lussen die door middel van genummerde knooppunten met elkaar zijn verbonden. De genummerde knooppunten op de kaart corresponderen met de rood/witte knooppunten in het veld. De routes zijn tweezijdig bewegwijzerd en de afstanden tussen de knooppunten staan op de kaart aangegeven. Door van het ene knooppunt naar het andere te rijden heb je zelf de vrijheid je eigen route uit te stippelen en afstand te bepalen.

Alle ruiterpaden van het ruiter- en menroutenetwerk in Deurne zijn online gratis beschikbaar op www.ruiterenenmennen.nl. Kies voor Deurne binnen de provincie Noord-Brabant en kies je startpunt. Stippel online je ruiter- of menroute uit en maak een keuze hoe je de route wilt gebruiken; geprint op papier of via gps-coördinaten. Je kunt de route ook mailen of via social media delen met je vrienden.

Aan het netwerk zijn diverse startplaatsen die op de kaart staan aangegeven. Het ideale beginpunt van je route. Hier vind je voldoende grote parkeerplaatsen en een (klein) horecapunt.

Kijk hier voor meer informatie over de routes. 

Bron: VVV Deurne