Bokken
Bokken

12 dingen die je als paardenmens zeker meemaakt

Nieuws

Er zijn een aantal zekerheden in paardenland. Horse and Hound noemt een lijstje met dingen die net zo zeker zijn als dat de nacht weer dag wordt.

1. Ook al heeft hij in de tien jaar dat je hem hebt gehad nooit een ijzer verloren, je paard zal er een verliezen. Ergens tussen de weide en het NK.
2. Als er ergens een klein spijkertje uitsteekt in zijn stal, zal je paard het vinden en er een ledemaat aan openhalen, waardoor hij flinke schade oploopt. Ook al was het ding maar 2 millimeter lang.
3. Als je veel geld uit hebt gegeven voor het wedstrijdseizoen, verdriedubbelt de kans dat je paard net voor aanvang kreupel raakt.
4. Als je een ‘projectpaard’ koopt terwijl je andere paard eruit ligt wegens een blessure, krijgt het arme projectpaard ook een of andere gekke verwonding. Wat betekent dat je twee paarden hebt met wie je de hele zomer rondjes mag wandelen.
5. En aan dat projectpaard geef je zoveel geld uit dat je dat nooit meer terug verdient. En je wordt er zo verliefd op dat je hem überhaupt niet meer wilt verkopen.
6. Als je wilt dat je kinderen paarden net zo leuk vinden als jij dat doet, tonen ze nul interesse en blijf jij achter met een Shetlander van 90 centimeter waar je zelf niks aan hebt.
7. En als je duimt dat je kinderen niet besmet raken met het paardenvirus (het heeft jou namelijk bijna bankroet gemaakt), hangt heel hun kamer vol met posters uit de Penny en hoor je de zin ‘mag ik alstjeblieeeeeeeeeeft een pony’ in je slaap.
8. Je paard zal het meest genieten van een stofbad als je hem net hebt gewassen.
9. De kans daarop verdubbelt als hij een schimmel is en die heeft ook nog eens een talent voor het opzoeken van moerassen in de weide, zwemmen is heerlijk toch? ;-)
10. Als je een nieuw kalfsleren zadel koopt van 3000 euro zal je paard binnen een maand van vorm veranderen.
11. De dag nadat je je paard geschoren hebt sneeuwt het.
12. Een crosswedstrijd in augustus wordt afgelast wegens de regen, die in april niet.

Wat kan jij aan het lijstje toevoegen? ;-)

Bron: Horse and Hound