Vos - Paula da Silva
Vos - Paula da Silva

Dit herken je als je een voskleurig paard hebt

Nieuws

In Engeland kennen ze het gezegde ‘Chestnut mare, beware’. Er wordt wel gezegd dat voskleurige paarden pittig zijn en duidelijk een eigen wil hebben. Horse & Hound zette enkele dingen op een rijtje die je wellicht herkent als jij ook een voskleurig paard hebt.
  • Je vertelt iemand dat je een vos hebt gekocht. Het standaard antwoord dat je dan krijgt is ‘nou, succes ermee’.

  • Vosjes hebben dan misschien een zekere reputatie, maar die van jouw is geweldig. Oké, hij is misschien af en toe een beetje lastig, maar je moet de gebruiksaanwijzing gewoon even kennen.

  • Over de handleiding gesproken. Het is een combinatie van de leiding nemen, je paard niet laten denken dat iets zijn idee is zodat hij het enthousiast doet. Om het beste uit je paard te halen, scheelt het ook als je gedachten kan lezen, moet je het paard een beetje kunnen manipuleren. Oh en je moet ook doorzettingsvermogen hebben en de wil om je zin te krijgen. We weten het, it’s a lot, maar uiteindelijk kom je er wel ;-).

  • Ze kunnen zeggen wat ze willen over het pittige karakter van je vos, maar het duidt er wel op dat je paard slim is. Misschien wel slimmer dan jij…

  • Stiekem ben je er best trots op dat je paard ook altijd de leider is van een kudde.

  • Soms laat je paard je weten dat hij het niet eens is met wat je van hem vraagt. Meestal vind je dat op dat moment ronduit irritant, maar stiekem kan je er best om lachen. Wat een karakter.

  • Je paard zal er altijd voor zorgen dat jij veilig bent. Door het pittige en oplettende karakter van je vos zal hij zichzelf altijd veilig willen houden. Dus als jij erbij bent, houdt hij jou ook automatisch veilig. Toch mooi meegenomen.

  • Oké, het moge duidelijk zijn. Voskleurige paarden zijn hittepetitjes, letten goed op zichzelf en staan hun paardje. Maar uiteindelijk zijn ze eigenlijk heel erg loyaal. Het zal even duren voordat jullie een echte band hebben, maar als die band er is, gaat je vosje voor je door het vuur.


Bron: Horse & Hound