Onmisbare dingen
Onmisbare dingen

Twintig dingen die je als paardenmens niet kunt missen

Nieuws

Op de eerste plaats van dingen die je als paardenmens niet kunt missen, staat natuurlijk met stip: je paard. Maar er zijn meer dingen die niet uit ons leven weg te denken zijn...



1. Fleecedeken


Ze komen in honderden verschillende kleuren en patronen, dus je hebt er nooit genoeg. Handig om een bezweet paard snel droog te krijgen, maar in koud weer net zo fijn om over je eigen schouders heen te slaan.

2. Babyolie


Haal een lapje met babyolie over de vacht van je paard heen, en hij blinkt je tegemoet. Ook handig om het behang en kootholtes van je paard mee in te smeren na het wassen, zodat de haren mooi waterafstotend blijven en je paard beschermen tegen mok en rasp.

3. Rijhandschoenen


Iedereen die één keer is vergeten zijn rijhandschoenen aan te doen, weet waarom ze zo belangrijk zijn: ze geven extra grip en beschermen je handen tegen die pijnlijke blaren tussen je vingers. Daarnaast heb je natuurlijk altijd plaats voor een extra paar handschoenen in je garderobe. Die met strass-steentjes had je nog niet!

4. Lippenbalsem


Voor iemand die zo veel in de buitenlucht is als een paardenmens, is een goede lippenbalsem erg belangrijk.Een goede dagcrème met SPF-factor trouwens ook.

5. Muts


Fijn voor de koudere dagen, maar ook handig met uitmesten en opstrooien: verstop je lange haar onder een muts, dat scheelt weer in de strosprieten die je later uit je kapsel moet vissen.

6. Outdoorlaarzen in de winter. Wandelschoenen in de zomer.


Niet alleen de ruitersportzaak heeft een goede klant aan paardenmensen, ook bij buitensportwinkels zijn ze kind aan huis. Niets zo fijn als een goed paar schoenen dat tegen een stootje (of twee...) kan. Modder, paardenhoeven, emmers water: het maakt niet uit, deze schoenen houden je voeten warm, droog en vrij van blauwe tenen.

7. Duct tape


Voor alle reparaties op en rondom stal, én het verbinden van hoeven.

8. Vingerloze handschoenen/polswarmers


Zodat je je handschoenen niet steeds hoeft uit te doen als je de gespen van je hoofdstel verstelt.

9. Keukentrapje


Om je op je paard te helpen, maar ook om een natte regendeken uit te kunnen hangen over de stal en om in je koffiepauze op te zitten.

10. Fietslampjes


Een witte aan de frontriem, een rode achterop je zadel: nu ben je tijdens je buitenrit extra zichtbaar in slecht weer. Daarnaast is zo’n lampje ook erg handig als je je paard in het donker uit de wei moet halen.

11. Geitenwollen sokken


Alle sokken die je in normale schoenen liever niet aanhebt, kunnen in je rijlaarzen of stalschoenen makkelijk. Niemand ziet ze, en ze houden je voeten heerlijk warm.

12. Flexibele emmer


Lichtgewicht, gemakkelijk te dragen en zonder knoeien leeg te gieten in de voerbak. Bonus: verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

13. Rubberen (massage)borstel


Die harde plakken opgedroogde modder verdwijnen als sneeuw voor de zon met deze handige borstel.

14. Mestboy


Om razendsnel mestbollen mee uit de paddock en rijbak te vissen. Hoef je niet met een onhandige kruiwagen en mestvork op pad.

15. Manenspray


Om de manen en staart van je lieveling makkelijk doorkambaar te maken, en stiekem ook voor je eigen lokken. Omgekeerd kan ook: je eigen antiklitspray gebruiken voor je paard.

16. Strotouw


Net als duct tape: er is bijna geen probleem op stal dat een stuk strotouw niet kan oplossen. Extra handig dat het feloranje is, zodat je altijd snel een stuk hebt gevonden in de hooiberg.

17. Thermoskan


Hete thee in de winter, koele limonade in de zomer. Zelfs als je beschikt over een luxe stal met kantine is het heerlijk om je eigen thermosfles mee te nemen, en bij het weiland naar de paarden te gaan kijken onder het genot van een kop thee.

18. Snoepjes


Voor jezelf én voor je paard, natuurlijk. Op de gezonde toer? Een appel of wortel is voor jullie allebei ook een lekker tussendoortje.

19. Handdoek


Om je spullen mee af te drogen na het buiten rijden in  de regen en om de benen van je paard mee droog te wrijven na het afspoelen. En om stiekem je handen aan af te vegen als je paard er net iets te enthousiast een appeltje boven heeft opgekauwd...

20. Goedkope rubberlaarzen


Zodat het nèt iets minder erg is als je met een laars vast komt te zitten in een modderige paddock...

Welke dingen kun jij niet missen? Laat het weten in een reactie op dit bericht!


Naar een idee van Horse & Hound