veulen pleegmoeder
veulen pleegmoeder

Uit sloot gered veulen vindt nieuwe moeder

Nieuws

Een veulen van drie dagen oud dat door de Britse dierenbescherming uit een modderige sloot werd gered, heeft een nieuwe pleegmoeder gevonden. Dat meldt nieuwssite HorseTalk.


Het veulen, dat inmiddels de toepasselijke naam Muddy Waters heeft gekregen, werd door een voorbijganger aangetroffen in een modderige sloot. De voorbijganger belde de RSPCA, die het veulen op de kant konden trekken. De echte moeder van het veulen  was in de buurt, maar wilde haar veulen niet meer accepteren. Omdat het beestje naar schatting zo’n twaalf uur in het vuile slootwater heeft gestaan, rook het waarschijnlijk onherkenbaar voor de merrie. Lokale paardenopvang HorseWorld ontfermde zich daarom over het pasgeboren veulentje.

Even leek het erop dat Muddy Waters met de fles zou moeten worden grootgebracht, maar gelukkig wist de paardenopvang na wat telefoontjes een geschikte pleegmoeder voor hem te vinden. De merrie in kwestie verloor haar eigen veulen toen het minder dan 24 uur na de bevalling werd gestolen en was dus maar wat blij met een nieuw kleintje om voor te zorgen.

Volgens de Facebookpagina van HorseWorld heeft Muddy het inmiddels prima naar z’n zin bij zijn nieuwe moeder. Als hij oud genoeg is om afgespeend te worden, zal hij teruggaan naar de opvang om daar beleerd te worden.

Klik hier voor foto’s van Muddy Waters en zijn pleegmoeder.


Bron: HorseTalk