verzorgingstips
verzorgingstips

11 huishoudartikelen die het paardenleven makkelijker maken

Nieuws

Spaar jezelf een omweg naar de ruitersportzaak én een heleboel geld, want voor al deze onmisbare verzorgingsartikelen kun je gewoon naar de supermarkt!



1. Babydoekjes


Handig voor een glanzende vacht, het verwijderen van grasvlekken, het schoonmaken van ogen, neus en billen, om snel even over je tuig te halen na het rijden, om je laarzen mee op te poetsen en om jezelf tussendoor even mee op te frissen... Waar zouden we zijn zonder babydoekjes? Gebruik wel liefst de geurloze en alcoholvrije variant.

2. Baking soda


Natriumwaterstofcarbonaat, oftewel baking soda, is niet alleen handig voor het bakken van koekjes. Je kunt er heel effectief waterbakken mee schoonmaken. En zijn de witte sokken van je paard niet meer zo wit? Wrijf er wat baking soda over en ze stralen je weer tegemoet.

3. Rubber handschoenen


Een paardenstal is niet per se de schoonste omgeving in de wereld. Voor alle dingen die je liever niet met blote handen aanpakt: een paar afwashandschoenen en een doosje vinyl handschoenen zijn je beste vrienden.

4. Microvezeldoekjes


Deze handige schoonmaakdoekjes zijn echte stofmagneten en dus perfect om na het poetsen over de vacht van je paard te halen. Hij zal glimmen als een spiegel!

5. Tandenborstel


Om je bit eens goed mee schoon te schrobben.

6. Sudocrem


Net als babydoekjes is Sudocrem niet alleen handig voor rode billetjes, maar ook voor het verzachten van insectenbeten, zonnebrand en kleine verwondingen.

7. Wegwerpluiers


Opvallend hoeveel paarden gemeen hebben met baby’s... Wegwerpluiers zijn perfect als bandage om verwondingen aan het been te beschermen en schoon te houden.

8. Krukje


Als je niet bij de bovenste keukenkastjes kunt, kun je misschien ook moeilijk bij het hoofd van je paard. Gelukkig is er voor beide problemen dezelfde oplossing: het plastic keukenkrukje. Ook handig om een schone zitplek te hebben op stal!

9. Flexibele wasmand


Voor het voeren van hooi, kuil en slobber. Dankzij de flexibele handvatten kun je ‘m zelfs met één hand dragen.

10. Wc-borstel


Schrob diepe waterbakken in de wei of paddock makkelijk schoon met een wc-borstel. Natuurlijk koop je wel een nieuwe borstel voor dit klusje, want voor die paar euro hoef je écht geen oude wc-borstel te hergebruiken...

11. Wasknijpers


Onmisbaar bij het vlechten van de manen: een wasknijper die de ongevlochten manen uit de weg houdt. Maak bij het temperaturen van je paard de thermometer stevig vast met een touwtje aan een wasknijper en klik deze aan de staart van je paard om te voorkomen dat de thermometer naar binnen verdwijnt.

Naar een idee van Horse & Hound