Dana van Lierop
Dana van Lierop

Dana van Lierop gaat zich toeleggen op de westernsport

Nieuws

Europees kampioene Dana van Lierop gaat haar dressuurcarrière combineren met een loopbaan als westernamazone. Met de aanschaf van vierjarige Quarter-hengst Authentic Shine zal ze zich gaan richten op reining.


Al van jongs af aan is Dana geïnteresseerd in reining. “Dan keek ik op de computer naar westernfilmpjes. Maar ik was toen nog te jong om het te combineren met de dressuursport. Nu ik wat meer ervaring met de dressuur heb, kan ik het wel onderscheiden.”

Volgens Dana zijn dressuur en reining goed te combineren. “Reining is de dressuur onder de western. Het is nog directer en nog duidelijker. Ik denk daarom ook dat je de dressuur juist nog preciezer kunt maken door die kleine aanwijzingen van reining ernaar over te brengen.”

Voorlopig doen Dana en haar nieuwe aanwinst het nog even rustig aan. In alle rust zal ze Authentic Shine gaan opleiden, om hem later in de westernring te gaan showen. Het is niet de eerste keer dat een bekende dressuuramazone de switch maakt naar de westernsport. In 2010 begon Anky van Grunsven met Quarter Horse Whizashiningwalla BB aan een carrière in de reining naast haar dressuurwerk.

Lees hier Dana’s blog over het EK in Vidauban op Bit Premium.
Nog meer lezen over deze talentvolle amazone? In Bit 227 vind je een groot interview met Dana.


Bron: Bokt