Dana van Lierop
Dana van Lierop

Dana van Lierop en Walkuere uit elkaar

Nieuws

Dana van Lierop, de kersverse Europees kampioene bij de Young Riders, moet verder zonder haar toppaard Equestricons Walkuere. De merrie, die in eigendom staat van de Duitse paardenhandelaar Jochen Arl, zal de komende maanden worden opgeleid voor de Grand Prix. In het jubileumnummer van Bit lees je trouwens een groot interview met de talentvolle amazone.


Van Lierop was met Arl overeengekomen de tienjarige merrie te rijden in het wedstrijdseizoen van 2015 tot en met het EK van vorige week. Na het winnen van de individuele gouden medaille en de zilveren team en kür medailles had Van Lierop stille hoop de merrie komend weekend nog op het NK te kunnen starten. Maar eigenaar Arl heeft besloten de overeenkomst niet te verlengen en prioriteit te geven aan het maken van de overstap naar Grand Prix niveau.

Van Lierop en Walkuere waren samen zeer succesvol dit jaar. Niet alleen op het Global Dressage Festival in Florida wonnen ze alle proeven, maar het duo schreef ook twee rubrieken op naam op het CDI Nieuw en St Joosland en wonnen de KNHS MDH-Kostendrukkers Young Riders Cup in Etten-Leur. De prestaties op het EK in Vidauvan vormen het sportieve hoogtepunt van de combinatie.

“De merrie heeft duidelijk talent voor de Grand Prix en ik wil haar nu opleiden voor de Zware Tour”, legt Arl uit. “Het Nederlandse team, inclusief coach Tineke Bartels, zijn me dankbaar dat ik dit paard dit jaar beschikbaar heb gesteld aan het team. Ik vind het leuk jonge ruiters te helpen bij het behalen van hun doelen met mijn paarden, maar Grand Prix is altijd mijn ultieme doel.”

Meer lezen over Dana van Lierop? In Bit 227 lees je haar verhaal. 


Klik hier voor haar blog over de voorbereiding op het EK op Bit Premium. 


Bron: Eurodressage / Horses