150218321_ABFweb
150218321_ABFweb

5 Dingen die alleen paardenmensen snappen

Nieuws

Goed, er zijn momenten dat je zelf ook even niet zo goed snapt waarom je zo graag elk weekend om zes uur opstaat om mest te scheppen. Maar er zijn meer dingen die voor paardenmensen heel vanzelfsprekend zijn en waar de rest van de wereld niets van begrijpt. Horse & Hound zette er een paar voor je op een rijtje.



1. De aantrekkingskracht van felgekleurde rijbroeken


Als paardenmens is het volkomen acceptabel om grof geld neer te leggen voor strakke broeken die deels van ruitjesstof en deels van felroze spandex zijn gemaakt. Ook al zouden we ons in het ‘gewone leven’ nooit in een luipaardlegging durven hijsen, als er een leren zitvlak en kniestukken op zitten durven we er ineens prima mee over straat. Maar goed, elke sport heeft zo zijn eigen aparte mode. En geef toe, ruiterkleding is in ieder geval een stuk flatteuzer dan een sumo-broekje.

2. Plastic zakken zijn eng


Voor niet-paardenmensen zijn plastic zakken gewoon onschuldige voorwerpen om boodschappen in te dragen, en verder niets. Voor paardeneigenaren zijn plastic zakken de bron van al het kwaad. Stel je vóór dat ze zomaar over straat waaien en je paard laten schrikken! Nee, mensen die plastic zakken laten slingeren zouden als het aan paardenmensen lag het liefst direct opgepakt en voorgoed opgesloten worden.

3. Mestgeur = OK


In de normale wereld wordt het je niet per se in dank afgenomen als je een beetje naar poep ruikt, maar als paardenmens ben je inmiddels al lang gewend aan die lichte wolk van eau de cheval om je heen. Paardenmest is trouwens helemaal niet zo vies als andere soorten poep; eigenlijk is het gewoon gedroogd gras, toch? En mensen die paarden vinden stinken, die zijn gewoon niet goed bij hun hoofd.

4. Bruin worden is iets voor anderen


Voor normale mensen betekent zomer: korte broek, hemdje en slippers aan, en lekker bruine benen krijgen. Voor paardenmensen betekent ‘een zomers kleurtje’ spierwitte benen, een roodverbrande neus en bruine armen tot nét boven je elleboog. Het enige bruine kleurtje dat je krijgt, komt door het stof dat je tijdens het poetsen en rijden over jezelf heen krijgt. Maar ach, als paardenmens loop je toch bijna 24/7 in een rijbroek met hoge laarzen. Wat heb je aan bruine benen als niemand ze ziet?

5. Paarden zijn watjes


Ieder paardenmens kent wel iemand in zijn omgeving die bang is voor paarden. “Ze zijn gewoon zo groot en wild!” Als paardenmens schudt je dan glimlachend en zuchtend je hoofd. Sowieso zijn dus écht niet alle paarden groot. Verder geldt, net als bij alle andere ‘enge’ dieren: ze zijn minstens even bang voor jou als jij voor hen. Iedereen die bang is voor paarden zou eens moeten zien hoe een gemiddeld paard reageert op verschrikkelijk enge dingen als plastic zakjes, opgerolde tuinslangen en koeien in de wei.

Bron: Horse & Hound