blij paard weide
blij paard weide

9 Dingen van de lente die alleen paardenmensen snappen

Nieuws

Het weer zit op dit moment niet echt mee, maar binnenkort wordt het toch echt warmer en krijgen we meer zon. Kortom, het is toch echt lente. In de lente verandert er een hoop, maar een aantal van die dingen snappen alleen paardenmensen. Wij zetten er negen voor je op een rijtje.1. Schone laarzen


Je kunt je paard weer uit de weide of paddock halen zonder dat je laarzen in de modder verdwijnen. Het geluid van modder onder je laarzen klinkt stiekem wel leuk, maar geen modder betekent mooi weer!

2. Haar


Haar, overal haar. Na een flinke poetsbeurt zit alles onder en als je vanavond thuis je kleren uittrekt, vind waarschijnlijk nog meer. Wil het niet echt vlotten met verharen? Lees hier zes tips om je paard te helpen met verharen.

3. Vliegenspray


Vliegenspray is nu misschien nog wat vroeg, maar ze komen er weer aan: zoemende en prikkende beestjes. Het enige wat er tegen helpt, is een flinke lading vliegenspray. Er zijn veel recepten voor het zelf maken van vliegenspray. Of dit echt werkt en verstandig is, lees je hier.

4. Dekens opruimen


Alle winterdekens kunnen weer in de kast en de dunne katoenendekens mogen mee naar stal. Geef toe, het opruimen van winterdekens geeft toch een goed gevoel.

5. Modderbaden


Als het dan toch regent, en je paard daarna in de weide loopt, kun je je vast klaarmaken voor een flinke poetsbeurt. Waarschijnlijk maakt je paard graag gebruik van de gelegenheid zich volledig in modder te hullen.

6. Buitenritten


Zodra de zon schijnt, is er niets leuker dan een ritje naar het bos of de hei! Lekker een paar uur wegdromen met je paard. Onderweg kun je vast bedenken wat je deze zomer allemaal wilt gaan doen. Inspiratie nodig? Op deze site staan vele verschillende ruiterroutes.

7. Je paard afspoelen


Je kunt weer zonder problemen je paard afspoelen na het rijden. Heerlijk al het zweet uit zijn vacht en een prachtig schoon paard op stal. Daarnaast is wassen ook nog eens goed voor de huid van je paard.

8. Paardenvrienden


Als het weer beter wordt, kom je iedereen weer tegen op stal. Een mooi moment om gezellig bij te kletsen, dat kan natuurlijk gecombineerd worden met die buitenrit.

9. Voorjaarsschoonmaak


Al die taken die je in de winter hebt laten liggen omdat het te koud was, worden nu met twee handen aangepakt. Als afsluiting nog even met de bezem door de stal en alles ziet er weer super uit.

Bron: Horse Network