060118969_ABFweb
060118969_ABFweb

Zeldzaam Przewalski veulen geboren in Engeland

Nieuws

Beschuit met muisjes! In het Britse Kent werd in de dierentuin Port Lympne Reserve een Przewalski hengstveulen geboren. Przewalski paarden zijn een bedreigde diersoort en in 1970 werd het ras zelfs officieel verklaard tot uitgestorven in het wild. Inmiddels lopen weer wilde kuddes rond vanwege de speciale fokprogramma’s die dierentuinen met elkaar opgezet hebben.


Bekijk hieronder een video van het veulen:


“We zijn ontzettend blij dat we deze kleine knul welkom kunnen heten in de kudde. Hij helpt ons met het verzekeren van de toekomst van het ras, die ooit niet meer leek te bestaan”, vertelt verzorger Bob Saville. “In het verleden hebben we de paarden al teruggebracht in het wild in China en Mongolië. We kijken er naar uit om meer van deze fantastische dieren daarheen te brengen.”

Het hengstveulen is het tweede veulen dat dit jaar in de dierentuin is geboren. “Het veulen doet het erg goed. Het is heerlijk om hem te zien stuntelen met zijn voetjes en elke dag steeds stoerder zien te worden. Toch blijft hij het liefst dicht bij zijn moeder,” aldus de verzorger.

Bron: Horse and Hound