game of contact Parelli Tessa van Daalen
game of contact Parelli Tessa van Daalen

Bit beleeft: Game of Contact

Nieuws

Bit-redacteur Tessa van Daalen is een verstokte dressuurruiter. Ze liet zich overhalen om met haar bonte reus Dutch Design mee te doen aan een ‘Game of Contact’ les bij Parelli instructeur Eef Veenstra. Lees haar verhaal in Bit 229.


Game of Contact is bedacht door Linda Parelli.  Het overbrugt het verschil tussen het Parellisysteem aan de ene kant en de dressuursport aan de andere kant. Hoe leg je aan paard uit dat hij nageeflijk moet lopen? Dat mag wel wat meer aandacht krijgen, zodat het ‘in de krul trekken’ afneemt. Eef noemt de Game of Contact een uitstekende manier om dressuurruiters die tegen aanleuningsprobleempjes aanlopen terug te brengen naar de basis. Aan de andere kant is Game of Contact ook een manier om Parelli-aanhangers, die toch graag de dressuurkant op willen, voor te bereiden op wat daar van ze wordt verwacht. Het is een soort stappenplan op weg naar een betere aanleuning.

Tessa kreeg een spoedcursus Parelli en ging vervolgens te paard aan de slag met de oefeningen, onder het wakend oog van Eef. Maar eerst ontdekte ze wat voor ‘horsenality’ haar Dutch Design is en bereed ze ‘Eddie’, een grote blauwe ton met stijgbeugels die er los overheen hangen en een houten paal als hoofd.

Lezen hoe dit leerzame lesje afloopt? Kijk in de nieuwste Bit.

P.S. Linda Parelli komt op 14-16 oktober in België lesgeven. Ze geeft een Masterclass in de Llyda Stables in Destelbergen bij Gent

tessa van daalen parelli game of contact