Bit Talent finale Indoor Drachten 2016© DigiShots
Bit Talent finale Indoor Drachten 2016© DigiShots

Jody Bakker is het nieuwe Bit Talent!

Nieuws

Zojuist werd de finale van het Bit Talent van het Jaar verreden tijdens Indoor Drachten. Zes talentvolle combinaties streden om de titel. Uiteindelijk kwam Jody Bakker met haar grote vos Horses2fly Airforce als beste uit de bus. Zij is het nieuwe Bit Talent en wint daarmee een dressuurzadel van Kent & Masters en een cheque van 250 euro van Epplejeck, een les bij dressuuramazone Adelinde Cornelissen en het ATC. Gefeliciteerd Jody!

[caption id=”attachment_53396” align=”alignright” width=”300”] Bit Talent Jody Bakker met Airforce[/caption]

Jody Bakker, Romee de Jager, Iris Steijn, Demi van Andel, Suzanne Albers en Romiëlle Tuyl waren vanavond als finalisten van de partij.

De eerste battle gaat tussen Jody, Iris en Demi. Je kunt 6 punten verdienen (2 via internet, 2 via het ATC en 2 via Adelinde Cornelissen). Na een kleine drie minuten rijden in de hoofdpiste is het tijd voor de beoordeling. De internetpunten gaan naar Jody. Romy Froma, die namens het ATC in de jury zit, geeft 2 punten aan Demi en Adelinde vindt het lastig. “Alle drie de paarden hadden last van spanning, maar de amazons reden erg goed en ongestoord verder. Ik kies voor Jody en Demi, zij gaan een ronde verder,” besluit de Grand Prix-amazone. In de tweede groep zijn Romee, Suzanne en Romiëlle aan de beurt. Al snel is duidelijk dat de meeste punten naar Suzanne en Romiëlle gaan.

Rood & groen


Nu mag het publiek ook mee gaan doen. Demi en Romiëlle rijden tegen elkaar. Vind je Demi goed, dan houd je de groene kaart op, kies je voor Romiëlle dan steek je de rode kaart op. Het publiek kleurt vooral rood, dus twee punten voor Romiëlle. “Goh wat spannend,” vertelt Romy van het Adelinde Training Center. “Tijdens de test kwam Demi juist naar voren, dan moet Adelinde maar beslissen.” En Adelinde kiest uiteindelijk voor Romiëlle die haar handen vol heeft aan de sensibele Elanta.

Gelijkgestemd


Dan strijden Suzanne en Jody tegen elkaar. Romy en Adelinde kiezen allebei voor Jody met haar grote vos. Het publiek is gelijkgestemd, er is net zoveel groen als rood, dus de stemming op Bitmagazine.nl (je kon afgelopen stemmen via onze site) geeft de doorslag. Jody krijgt ook deze punten. Dus zij gaat de finale in.

Finalebattle


De finalebattle gaat tussen Romiëlle Tuyl en Jody Bakker. Wordt het de grootramige vos met Jody of de sensibele, maar elegante bruine van Romiëlle? De amazones laten zich van hun beste kant zien in de korte tijd die ze hebben. De marketingdames van Bit tellen de groen- en roodgekleurde bordjes op de tribunes. Er is meer groen te zien, dus Romiëlle scoort de eerste punten. Romy en Adelinde moeten beslissen. De ATC punten gaan naar Jody. Adelinde vindt beide dames erg goed rijden, maar ook voor haar is de uiteindelijke winnaar Jody Bakker!

Prijzen!


Alle zes de finalisten krijgen natuurlijk een abonnement op Bit. Jody wint een dressuurzadel van Kent en Masters, een Epplejeck cadeaucheque ter waarde van 250 euro, een training bij het Adelinde Training Center en natuurlijk met haar paard bij Adelinde in Nijkerk. Romiëlle mag als runner-up een Epplejeck cheque, ter waarde van 150 euro, in ontvangst nemen. Demi van Andel, de nummer drie, wint een Epplejeck cheque ter waarde van 100 euro. Allemaal gefeliciteerd, leuk dat jullie meededen!
Bit Talent finale Indoor Drachten 2016© DigiShots