knuffel
knuffel

Knuffel van je paard, paardenparfum en trailer met bad

Nieuws

Er zijn bijzondere dingen gaande in de paardenwereld. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is op de markt. Wat dacht je van paardenparfum of een exacte kopie van je paard in knuffelvorm?



Buitenspa


Wil je wat meer luxe in je stal of onderweg? Een Nederlands bedrijf bouwt Ifor Williams trailers om in buitenspa’s. Ze worden compleet geleverd met een tweepersoons hottub, regendouche en een kleedhok. De wanden zijn voorzien van mooie plaatjes. De technische installatie is weggewerkt achter steigerhout. De onderneming FarmCamps heeft inmiddels 20 trailers omgebouwd, die kunnen worden gebruikt op kampeerplekken. Als ruiter is het misschien wel prettig om tussen de bedrijven door even te ontspannen in een warm bad, maar of je paard nou zo blij wordt van een bad in de trailer?

Fitness in stijl


Wil je nou echt iets unieks in huis? Dan kun je een antiek fitnesstoestel aanschaffen, dat speciaal voor de ruiter is ontworpen. De kast, zoals we die kennen uit de gymzaal, maar dan eentje naar een design van Henry Marsh in 1740, wordt tussen 9 en 10 maart geveild in Cambridge. De ‘oefenstoel’, want zo ziet hij eruit, is van mahoniehout en is ontworpen om de beweging van het zadel na te bootsen. Een soort Flexchair of Anky Freerider van een paar honderd jaar oud dus. Naar schatting gaat het toestel zo’n 400 tot 600 Engelse ponden opleveren.

Breng je paard in je huis


Wil je je huis echt in paardenstijl inrichten? Breng dan je paard in huis. Niet echt, maar met een muurposter. Je kunt die laten maken van een foto van je eigen paard. Er zijn verschillende websites waarbij je zo’n foto kunt bestellen.

Paardenappelsap


In het Engelse Herefordshire worden paarden gebruikt om appelsap op de traditionele manier te persen. Het paard zorgt voor voortstuwing van een molensteen om de appels te vermalen. Met behulp van een pony wordt zo’n 500 liter sap per dag geperst. Het dier trekt tussen een kwartier en twintig minuten aan de steen en mag dan telkens een half uur rusten.

Eau de cheveaux


Hou je van de geur van paardenzweet? Een Frans bedrijf brengt paardenparfum op de markt. Het wordt beschreven als een dierlijke openbaring en heeft elementen van blauwe kamille, peterseliezaad, komijnzaad, safraan, patchoeli en zwarte peper.

My Little Pony-koffie


Fans van het speelgoed en animatiefiguur My Little Pony, kunnen de creatie sinds kort op een hele andere manier ervaren. In Japan is onlangs een My Little Pony café geopend. Bezoekers worden getransporteerd naar Equestria, het magische land van de pony’s. Een levensgroot model van Twilight Sparkle staat bij de ingang en ook andere pony’s leuken het interieur op. Er worden gerechten geheel in My Little Pony-stijl geserveerd, zoals koffie met een My Little Pony in het melkschuim gedecoreerd. Het café is nog tot 29 november geopend.

Paardentennis


Twee ruiters werden gefilmd toen ze voor de lol te paard een potje tennis speelden. Als grande finale werd nog even het net als hindernis gebruikt. Carol Andrews, de eigenaar van de Wimbledon Village Stables is om een reactie gevraagd. Zou het iets voor de legendarische tennisarena Wimbledon zijn? “Waarom niet?”, vindt ze. “Alleen zal de terreinverzorger van Wimbledon er niet zo happig op zijn.”

Knuffel van je paard


Er zijn nog veel meer leuke paardenartikelen op de markt, maar we laten het hierbij. Nog eentje dan: een knuffel die een exacte kopie is van je paard. Voor als je niet zonder je paard kan. Dan heb je hem altijd bij je.

The Cuddle Clones toy company maakt een exacte replica van je paard, of ander huisdier, in knuffelvorm met behulp van een foto.

Bron: Horse and Hound