flemen
flemen

3 manieren om om te gaan met paardenpraat

Nieuws

Wij paardenmensen hebben het het liefst 24/7 over onze vierbenige vrienden, maar niet-paardenmensen wordt het soms een béétje teveel. Telkens als ze een gesprek met je aan proberen te knopen belandt het onderwerp automatisch op je paard en wat hij nu weer voor stouts heeft uitgespookt. Voor deze mensen hebben we een aantal tips om onder deze paardenpraat uit te komen.



1. Knik en lach


Dit is de meest gewaardeerde en charmante manier om iemand te laten weten dat hij onophoudelijk over zijn paard praat. Zelfs als je vanbinnen sterft en je nog liever kijkt naar hoe verf opdroogt in plaats van te luisteren naar hoe een dressuurproef ging of hoe een wondje op de been van een paard herstelt, is het het beste om gewoon simpel te knikken en glimlachen.

2. Loop gewoon weg


Dit lijkt misschien heel erg onbeschoft, maar weglopen tijdens een pleidooi over vier-benige schepsels is in sommige situaties gewoon je beste optie. Je kunt nog een stapje verder gaan en met een goed excuus komen, bijvoorbeeld dat je te laat bent voor een vergadering, of dat je je net herinnert dat je iemand moet bellen. Of je doet alsof je gebeld wordt, het kan allemaal!

3. Probeer het onderwerp te veranderen


Dit lijkt misschien ook onbeschoft, maar minutenlang luisteren naar een lofzang over een paard waar je niet op zit te wachten is ook niet alles. Probeer een ander onderwerp in het gesprek te brengen, bijvoorbeeld politiek, voetbal, de benzineprijzen, de economie in China... alles wat de gedachten van het paardenmens maar van zijn paard afhaalt. De kans is wel groot dat het onderwerp uiteindelijk weer bij het paard belandt, dan ben je gewoon gedoemd.

Paardenmensen: we weten dat we hier allemaal schuldig aan zijn. Dus wees lief en denk eens aan je familie en vrienden als de paardenpraat het gesprek overneemt. ;)

Bron: Horsenation