Schermafbeelding 2016-04-22 om 10.08.09
Schermafbeelding 2016-04-22 om 10.08.09

Minipaardje kan weer lopen dankzij prothese

Nieuws

Miniatuurpaardje Shine kan dankzij een prothese weer lopen. Toen hij gebeten werd door een hond liep hij een infectie op en beschadigde zijn hoef dusdanig, dat een amputatie van zijn onderbeen de enige optie was.


Zijn eigenaren Jacque Corsentino en Lee Vigil vroegen de dierenartsen alles te doen wat ze maar konden om het drie jaar oude dier een normaal leven te kunnen geven. Afgelopen maand onderging hij een twee uur durende operatie. Hij kreeg een amputatie en tijdens de operatie werden twee stalen pinnen in zijn been gezet om het been te ondersteunen terwijl de wond heelde.

Grote paarden wegen minstens 600 kilo, waardoor een prothese het gewicht niet aankan. Paarden met zo’n verwonding worden dan ook vaak ingeslapen. In het geval van Shine was dat anders. Zijn kleine maat maakte hem een goede kandidaat voor een prothese.

Het was de eerste keer dat zijn dierenarts Dr. Laurie Goodrich zoiets deed. “Ik wilde het altijd al proberen”, vertelt ze. Op de röntgenfoto was de schade goed te zien. “Er was geen mogelijkheid het been te redden, dit was zijn enige optie.”



Bron: Horsetalk