groom
groom

8x waarom het leuk is een professionele groom te zijn

Nieuws

Als je wel eens als groom een dagje mee op wedstrijd gaat met een vriendin, weet je vast dat het hard werken is. Nog even een knotje opnieuw maken. Vlak voordat ze de ring in gaat nog even het schuim van het paard poetsen. Bandages omdoen en ook weer afdoen. Moet je je voorstellen hoe hard het werken is als je een professionele groom bent van een topruiter. Dat is pas hard werken, maar volgens Horse Network heeft dat ook zo zijn voordelen.



Je mag reizen


Stel je toch eens voor op welke bijzondere plaatsen je allemaal komt. En het mooiste aan dat reizen: je doet het in gezelschap van paarden. Beter wordt het dan toch niet?

Het heeft iets magisch


Oké, poep opruimen en altijd onder de paardenharen zitten is natuurlijk verre van magisch. Maar bedenk je eens in wat voor gezelschap je bent en ineens wordt het toch een beetje magisch. Zodra je je hebt ontdaan van de paardenharen en langs de rand van de piste kijkt naar de Grand Prix, voel je je geweldig.

Je maakt deel uit van iets ‘groters’


Ruiters vertrouwen op jou om te zorgen dat het paard gezond is en er piekfijn uit ziet. Jij merkt het op als het paard ’s ochtends last heeft van zijn been. Jij ziet het als hij z’n eten niet helemaal op heeft. Op het moment dat hij dan een lintje wint, ben je zo trots op hem dat het lijkt alsof jij degene bent die de wedstrijd hebt gereden.

Je leert alles


Maar dan ook echt alles. Als groom kan je best als tijdelijke hoefsmid optreden, bij kleine problemen ben je ondertussen ook een soort dierenarts, je kan helpen met trainen, je weet wanneer tuig past of niet… Gaandeweg leer je het allemaal, gratis en voor niets.

Je krijgt een echte band met een paard


Natuurlijk heb je met je eigen paard ook een sterke band. Jij verzorgt hem immers elke dag. Als je groom bent, gaat het verzorgen toch nog net een stapje verder. Je brengt elk uur van de dag door met enkele paarden en de band die je dan krijgt… daar kan niets tegenop.

Je maakt vrienden


En die komen van over de hele wereld. Op wedstrijden ben je veel in de stallen te vinden, samen met de andere grooms. Je vormt vriendschappen voor het leven. Zelfs als je stopt met je groomcarrière, blijf je contact houden. En zeg nou eerlijk: hoe cool is het om op bezoek te gaan bij je vriend… in Portugal. Of Spanje. Of Ierand.

Je mag werken met toppaarden


Als jonge paardenfan leek het geweldig als het zou kunnen: zorgen voor de toppaarden die je op tv rozetten zag winnen. Als groom wordt je meisjesdroom waarheid: de beste paarden, voor jou om voor te zorgen.

Je hebt prachtige verhalen om te vertellen


Zeker niet de minste natuurlijk. Je maakt van alles mee. Weet je nog die ene keer dat je met de vrachtwagen over een modderpad moest om bij de stallen te komen en je vast bleef zitten? Of die ene keer dat je op TV kwam toen je het paard vast moest houden tijdens de prijsuitreiking? Oh en wat dacht je van die ene rit die maar 6 uur had hoeven duren maar waar je bijna twee keer zo lang over deed omdat je navigatie ermee stopte?

Bron: Horse Network