Ruiterpad
Ruiterpad

Aftrap aanleg ruiterknooppuntennetwerk Montferland

Nieuws

Vrijdag 1 juli werd de officiële aftrap voor de aanleg van het ruiter- en menknooppuntennetwerk Montferland, Gelderland, gegeven. Het is een populair systeem waarbij je zelf een route kan samenstellen door knooppunten aan elkaar te verbinden.


Het totale netwerk heeft een lengte van 63 kilometer en bestaat uit 37 knooppunten. De routes zijn in beide richtingen bewegwijzerd en geschikt voor zowel ruiters als menners. In het netwerk zijn ook speciale ruiter- en men proeven opgenomen. Het knooppuntensysteem loopt grotendeels door het Bergherbos van Natuurmonumenten. Het overige deel van de route gaat over het terrein van Huis Bergh en een stukje over Duits grondgebied.

Het ruiter- en menknooppuntennetwerk Montferland is online terug te vinden via deze link. De ruiters en menners kunnen door middel van een digitale routeplanner een route samenstellen. Het netwerk is tot stand gekomen met steun van de provincie Gelderland, gemeente Montferland, Natuurmonumenten en de Montferlandse Vereniging voor Toerisme.

Bron: KNHS