benen details
benen details

Australisch paralympisch dressuurteam traint in Nederland

Nieuws

Het Australisch paralympisch dressuurteam is neergestreken in Nederland. Het team verblijft een paar weken bij Stalhouderij Nieuw Moscou in Drenthe.


De Australische bondscoach Julia Battams is blij haar hele team bij elkaar te te hebben. “Het is hier geweldig”, vertelt ze. Julia koos deze plek uit vanwege de rolstoelvriendelijkheid van de accommodatie. Ook is er de mogelijkheid alle paarden op één plek te hebben. Zo kan het team zich optimaal voorbereiden op de Spelen. “We hebben vier atleten, vier grooms en vier extra leden ter ondersteuning. Het geeft een goed gevoel om iedereen hier bij elkaar te hebben, in Australië woont iedereen ver bij elkaar vandaan”, legt Julia uit.

Medaille kansen


Emma Booth is één van de vier amazones die in Drenthe verblijft. Drie jaar geleden belandde ze na een auto-ongeluk met een dwarslaesie in een rolstoel. ”Ik rijd nog net zo graag paard als voor het ongeluk. Het is goed om met z’n allen bij elkaar te zijn en de accommodatie is geweldig. We bereiden ons hier voor en zullen zien hoe het gaat in Rio. In ons achterhoofd hebben we allemaal al een medaille gewonnen”, vertelt Emma. Bondscoach Julia Battams doet er nog een schepjes boven op. “We willen medailles halen. En persoonlijke records voor alle atleten, maar het zou fantastisch zijn om met wat sieraden terug te komen. Daar gaan we voor.”

Interview


Benieuwd geworden naar het Australisch paralympisch dressuurteam? Bekijk hier een interview met RTV Drenthe!

Bron: RTV Drenthe