120607294_ABFweb
120607294_ABFweb

9 tips om je paard veilig te vervoeren

Nieuws

Naar concours 50 kilometer verderop, even naar de rijvereniging, helaas misschien een keer naar de kliniek, naar Ermelo voor de Ride & Run: we leggen heel wat kilometers af met ons paard in de trailer. Met deze tips zorg je ervoor dat het nóg veiliger en comfortabeler verloopt voor je paard.


 

  1. Houd de raampjes open. Dit zorgt ervoor dat er ventilatie is, zodat je paard niet oververhit raakt.

  2. Zet je paard niet direct op de trailer na een wedstrijd. Je paard heeft wat tijd nodig om af te koelen, te herstellen en te relaxen. Loop bijvoorbeeld even lekker wat rondjes aan de hand of laat hem even ergens grazen.

  3. Check regelmatig de temperatuur van je paard. Als de temperatuur van je paard te hoog is moet je hier snel iets aan veranderen.

  4. Zorg ervoor dat je paard tijdens de reis voldoende gehydrateerd is. Je moet altijd water bij je hebben in de trailer en bied je paard dit water regelmatig aan.

  5. Rijd zo soepel mogelijk en zorg dat je niet te hard optrekt of afremt. Dit veroorzaakt alleen maar extra stress bij je paard. Zorg dat je rotondes en bochten zachtjes doorgaat, om te voorkomen dat je paard uit balans raakt.

  6.  Maak je een lange reis? Haal je paard dan iedere vier uur even van de trailer. Laat hem even grazen ergens, stap hem rond en geef hem even een break.

  7. Is er geen mogelijkheid om je paard ergens van de trailer te halen? Bied hem dan ten minste even wat water aan op de trailer.

  8. Wees er zeker van dat je paard altijd de beschikking heeft tot hooi en zorg ervoor dat hij niet met zijn hoeven in het hooinet vast kan komen te zitten.

  9. Gearriveerd op de bestemming? Haal je paard dan niet direct na het stoppen van de trailer, maar wacht enkele minuten. Als je paard eenmaal de link heeft gelegd tussen stoppen = van de trailer af, dan kan hij ongeduldig worden als je bijvoorbeeld in de file terecht komt.


Bron: Equo