070311383_abfweb
070311383_abfweb

Een laatste rit te paard

Nieuws

Nelly Jacobs reed heel haar leven paard en was springamazone. Inmiddels is ze 87 en lijdt ze aan de ziekte van Parkinson, waardoor ze in een zorginstelling terecht is gekomen. De Zorggroep en Groene Kruis Ledenorganisatie liet de wens van mevrouw Jacobs om nog één keer paard te rijden in vervulling gaan. Het filmpje dat ervan werd gemaakt, ging viral en werd al bijna 20 miljoen keer bekeken.




“De reacties stroomden binnen. Het zijn er inmiddels al 20.000”, zegt Nikit Rempkens van De Zorggroep in Venlo. De organisatie is totaal verrast door alle aandacht. “Het project (Verborgen Verlangens, red.) loopt al een paar jaar. Maar de impact van dit filmpje is waarschijnlijk zo groot door het contact tussen mens en dier.”

Van landen over de hele wereld krijgt De Zorggroep telefoontjes. “De zoon van Nelly heeft haar verteld van de enorme aandacht voor haar filmpje. Daar was het haar nooit om te doen geweest, maar ze hoopt dat het mensen inspireert. Ze kijkt er met veel plezier op terug. De geur van het hooi en de ervaring van het rijden zullen haar altijd bij blijven.”

Haar grote glimlach op het einde is alleszeggend.

Bron: Beeldwerk.TV / Horses