140101021_ABFweb
140101021_ABFweb

Paard verongelukt door vuurwerk: eigenaar pleit voor verbod

Nieuws

Nelly Shell (27) uit Northumberland (Engeland) pleit voor collective vuurwerkshows. Haar paard Boy schrok van vuurwerk en liep daardoor zulke ernstige verwondingen op dat hij moest worden ingeslapen.


Het twaalf jaar oude paard rende door de (prikkeldraad) omheining waarbij hij zijn been opensneed en zijn pezen en botten beschadigde. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat er geen kans op herstel was. Nelly moest hem in laten slapen.

Het vuurwerk waar Boy van schrok werd vlakbij zijn wei afgestoken. Nelly houdt nu een petitie waarin staat dat vuurwerkverkoop aan burgers illegaal moet worden. “Ik ben kwaad, dit had makkelijk kunnen worden voorkomen”, vertelt ze. “Ik wil dat mensen stil staan bij de gevaren van vuurwerk. Honden en paarden schrikken van de knallen, vooral als het in het buitengebied wordt afgestoken.”

Ze wil dat mensen het laten weten als ze vuurwerk gaan afsteken. “Dan had ik Boy in een andere wei gezet. En het gaat niet alleen om paarden, maar om alle dieren. Ik zou het vreselijk vinden als dit bij het dier van een ander gebeurt.”

Bron: ITV