Stalling
Stalling

Dankzij bodysuit en app je paard 24 uur per dag in de gaten houden

Nieuws

Dankzij een in Frankrijk ontwikkelde bodysuit, kun je je paard nu dag en nacht in de gaten houden. De bodysuit koppel je aan een app en waarschuwt de eigenaar ook bij ziektes of blessures. Volgend jaar komt de innovatieve bodysuit op de markt, nu is de campagne gestart om fondsen te werven.


In combinatie met een app voor je smartphone zal het ‘tech-vest’ paardeneigenaren in staat stellen om hun dieren continu in de gaten te houden. Het vest zal signalen naar de app sturen als er bijvoorbeeld tekenen van koliek zijn.

Gegevens


De eerste versie van Equisense Care, die in het najaar van 2017 wordt gelanceerd, verzamelt gegevens over de hoeveelheid tijd van bewegen, in welke gang, de afgelegde afstand, de tijd besteed aan slapen, hartslag, ademhaling en transpiratie. Als het onderzoek en de ontwikkeling volgens plan verloopt, zal een latere upgrade van de gezondheids-app zijn die de verdere analyses maakt van de lichaamstemperatuur, agitatie en de tijd besteed aan eten.

Dagelijks leven


Equisense Care is ontwikkeld uit een zes maanden durend onderzoek waarbij gegevens van gedrag en lichamelijke gesteldheid van paarden op stal en paarden in de wei werden verzameld. Dierenarts en ontwikkelaar Marine Slove: “Met deze data werd het mogelijk om ziektes als maagzweren en krampkoliek te voorkomen die direct gelinkt worden aan de dagelijkse leven van een paard ten opzichte van het leven in de natuur. We weten dat deze ziektes deels gekoppeld zijn aan spanning.”

Equisense Care zal 500 euro gaan kosten of te verkrijgen via een maandelijks abonnement van 19,90.

Bron: Horses/Horse and Hound