oog
oog

DWDD: Waarom eten we geen paardenvlees?

Nieuws

Culinair journalist Joël Broekaert en chefkok Joris Bijdendijk waren gisteravond te gast bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door. In hun inmiddels vaste rubriek bespreken ze voedsel dat in Nederland vaak als restproduct gezien wordt. In deze editie bespreken ze paardenvlees.


Volgens Joël Broekaert is paardenvlees een cultureel erfgoed dat langzaam verdwijnt. “We moeten goed nadenken over onze vleesconsumptie, we eten veel te veel vlees. Het tempo waarin we het produceren veroorzaakt enorm veel dierenleed. We willen dus wel al die arme koeien en varkens eten, maar dat prachtige paard dat nooit voor vleesconsumptie gefokt is, dat laten we gewoon liggen. Het is eigenlijk het meest duurzame vlees dat er is”, vertelt hij aan tafel.

DWDD


In dit fragment zie je het hele gesprek met Joël en Joris. Ze vertellen over waarom het eten van paardenvlees ‘normaler’ moet worden.

Let op! Dit fragment bevat schokkende beelden!




Bron: De Wereld Draait Door