goede voornemens
goede voornemens

Hoe manage je jouw ‘paardenleven’?

Nieuws

We hebben het druk. Er wordt verwacht dat je altijd bereikbaar bent en alles kunt combineren. Paardrijden neemt veel tijd in beslag en daarnaast heb je vaak school, werk en (hopelijk) leuke vrienden. Hieronder staan enkele handige tips uit de praktijk, doe er je voordeel mee.




[caption id=”attachment_70864” align=”alignright” width=”200”] Cleo van Gorkum Foto: J&J Pics[/caption]

Cleo van Gorkum (25) is fanatiek dressuuramazone en studeert Rechtsgeleerdheid, daarbij volgt ze het Honours programma. Ze rijdt momenteel twee paarden, KPWN’er Figo en de stoere PRE-hengst Piconero XVI.

Tip 1


“Maak ruim van te voren een goede planning”, tipt Cleo. “In de paardensport werk je met levende dieren en als je haast hebt, werken paarden niet altijd even goed en snel mee.”

Tip 2


“Studeer in de auto of het openbaar vervoer. Onderweg naar een wedstrijd of training kun je alvast leren. Zeker wanneer de eindbestemming wat verder weg is, kun je die tijd in de auto goed gebruiken.” Mits je zelf niet hoeft te sturen ;-)

Tip 3


Neem je studieboeken of laptop mee naar stal. “Wanneer je wat verder moet reizen (van stal naar huis) en je te maken hebt met files,  kun je die tijd beter nuttig besteden. Check dus voor vertrek wat de situatie op de weg is en sla anders in de kantine je boek of laptop open.”

Tip 4


Combineer slim. “Zo kun je met vrienden die dezelfde studie of werk hebben, afspreken op school of op kantoor”, tipt Cleo.

Volgens Cleo is het het belangrijkste dat je plezier hebt in hetgeen wat je doet. ”Dat zorgt ervoor dat je al het andere een stuk makkelijker op kunt brengen.”

Heb jij nog aanvullende tips? We zijn benieuwd hoe jij jouw paardenleven weet te managen.


Bron: Bitmagazine.nl
Cleo van Gorkom