170619226_ABFweb
170619226_ABFweb

Tips om je niet-paardenfamilie/vriendje/vrienden vaker mee naar stal te krijgen

Nieuws

Je niet-paardenfamilie/vriendje/vrienden meekrijgen naar stal is meestal al een hele overwinning. Om in ‘the winning mood’ te blijven, hieronder een aantal tips om ze vaker mee te krijgen!





  • Wat ga je doen?




Longeren, springen of iets heel anders? Je bent natuurlijk vrij om te doen wat je wilt maar het enthousiasme van je publiek zal je moeten koesteren. Zorg er dus voor dat het geen uren durend stalbezoek is. Plan een lichte training in, of longeer even, zo kunnen ze wel zien wat jij nou altijd (zo lang!) doet op stal en blijven ze blij.


  • Is er een kantine… met verwarming?




Houd rekening met het weer. Wanneer het constant regent terwijl je alleen over een buitenbak beschikt, zal je publiek daar doorgaans niet heel vrolijk van worden. Ook wanneer het vriest en je publiek moet stilstaan, toekijkend naar jouw kunsten, is het fijn wanneer er een kantine aanwezig is. Het liefst een kantine met verwarming en warme dranken. Wanneer je dit niet hebt, kun je ook creatief zijn en je publiek onder een solarium zetten. 😉


  • Geen orders, maar vragen




Tegen je stalgenoot of paardenvriendin kun je rustig zeggen: “Hou mijn paard even vast!”. Tegen je niet-paardenpubliek is dit iets lastiger. Veel mensen die niet van paarden houden zijn bang, allergisch of vinden het gewoon geen fijne beesten. Natuurlijk begrijp jij deze mensen totaal niet, maar laat ze in hun waarde! Blijf vriendelijk en breng ze niet in onprettige situaties. Sommige stoere mannen zijn op stal lang zo stoer niet meer..


  • Blijf vriendelijk tegen je paard




Natuurlijk, krijg jij een keer een niet-paardengek mee naar stal, gedraagt jouw paard zich als een ongeleid projectiel. Je kunt daar heel boos en gefrustreerd door worden, maar dat heeft weinig zin. Je paard zal niet altijd uitblinken op de juiste momenten en je niet-paardengek begrijpt er toch he-le-maal niets van! Dus geen zorgen, je zegt gewoon dat je een voetje vroeg wanneer je paard op je teen gaat staan.


  • Tot slot, belonen!




Dat doe je bij je paard tenslotte toch ook? Er zijn zoveel onderzoeken die hebben uitgewezen dat belonen beter werkt dan straffen. Dus; je niet-paardenfamilie/vriend(in) moet je uitgebreid belonen nadat ze mee geweest zijn naar stal. Ga bijvoorbeeld naar dingen die zij leuk vinden, maar jij niet. Weet je gelijk hoe het voelt. Of trakteer ze na het stalbezoek lekker op koffie met gebak!

Bron: Bitmagazine.nl