Feestdagen
Feestdagen

Samen klaar voor de Kerst

Nieuws

De maand december is begonnen en Sinterklaas is bijna het land weer uit. Dat betekent dat het alweer bijna tijd is voor de kerst! Wat kun je samen met jouw paard doen om de gezelligste dagen van het jaar te vieren?



Kerst fotoshoot


Er is niets zo leuk als foto’s maken van je eigen paard. Wat nou als je dit ook in kerstsferen kunt doen? De wintermaanden kunnen soms de mooiste landschappen geven, met dromerige mist of juist kraakheldere ijspegels. Zonde om hier geen foto’s van te maken, toch? Als je graag jouw paard in deze mooie landschappen wilt fotograferen is het verstandig om dit ‘s ochtends vroeg te plannen. Dan ontwaakt de natuur namelijk net en is het landschap nog onaangeraakt. Mocht er mist hangen, is deze ‘s ochtends ook het best te zien. Enkele mooie streken hiervoor zijn bijvoorbeeld de Veluwe, Loonse en Drunense Duinen en de Biesbosch.


Maak een mooie kerstkaart


Als je dan toch foto’s aan het maken bent, kun je er net zo goed kerstattributen aan toevoegen om een eigen kerstkaart te ontwerpen. Zo kun je bijvoorbeeld je paard een leuke kerstmuts opzetten, of slingers om de nek hangen. Diverse winkels hebben zelfs heuse kerstattributen voor paarden te koop zoals sjabrakken en speciale kerstbandages. Wil je liever zelf iets maken... wat dacht je dan van een speciaal kersthalster?


Creëer je eigen kerst paardenkrans


Om op stal of thuis de kerstsfeer erin te houden, kun je een prachtige kerstkrans maken in de vorm van een paardenhoofd. Hiervoor heb je niet heel veel nodig, behalve kersttakken, rood lint, een ijzeren boog en draad, dennenappel, een gouden of zilveren versiering en natuurlijk lijm om het geheel aan elkaar te maken. Hoe je dit in elkaar zet, wordt duidelijk uitgelegd in dit filmpje.



Fijne feestdagen gewenst!

Bron: Bitmagazine.nl