social media
social media

Social media met Eva en Jesse

Nieuws

Bij elkaar opgeteld hebben ze 354K volgers op Instagram, hun YouTube-account AlwaysHorseLove heeft momenteel 118.412 abonnees en ook op Facebook zijn ze in trek: hun pagina’s samen tellen bijna 50.000 volgers. Je kunt op social media niet om vrijheidsdressuurspecialisten Eva Roemaat en Jesse Drent heen. Wat zijn hun tips?


Jesse: “Plaats kwalitatief goede beelden, en relatief vaak, dus niet één keer in de maand.” Eva: “Je moet echt elke dag proberen, het liefst op een tijdstip waarop je volgers actief zijn. Bijvoorbeeld niet om drie uur ’s middags als iedereen op school zit, maar juist ’s avonds, als iedereen op de bank zit uit te buiken.”

Bestaat ook zoiets als een overkill, dat je te veel plaatst? Jesse: “Ja, maar dat ligt eraan wat je plaatst. Het is maar net wat je doel is. Je moet niet te veel van hetzelfde plaatsen, want dan wordt het al snel saai.”

Verschillen per platform


Zijn de tips universeel, of verschillen ze per platform? Eva: “Facebook is net wat makkelijker, zeker qua tijdstip om te posten. Een voorbeeld: als ik om twee uur ’s middags wat op Instagram plaats, dan merk ik dat ik nauwelijks reacties krijg. Bij Facebook is dit minder het geval, omdat je daar te maken hebt met een grotere variatie in leeftijden, bijvoorbeeld mensen die al met pensioen zijn. Die vind je minder snel terug op Instagram. De doelgroep van Instagram is vaak in de (na)middag nog druk met van alles.”

Jesse: “Kortom: bij Instagram en YouTube doe je er goed aan om te kijken naar de tijden waarop je volgers het meest actief zijn, maar op Facebook maakt het niet zo gek veel uit.”
Meer tips van Eva en Jesse, bijvoorbeeld over hoe je bereik creëert en hoe je omgaat met reacties? Lees het in het Bit Vlogazine! Dit printmagazine ligt nu in de winkel en is ook te bestellen in onze webshop.