galop
galop

Nadelen van indoorwedstrijden

Nieuws

Het indoorwedstrijdseizoen is in volle gang. En zoals velen zul jij ook een (lichte) voorkeur hebben voor in- of outdoorwedstrijden. Misschien presteert jouw paard wel beter indoor, of juist niet omdat je normaal gesproken altijd buiten traint. Hieronder een aantal nadelen van de indoorwedstrijden.1. Spannende obstakels


Deze heb je in principe met zowel indoor- als outdoor-wedstrijden, maar bij indoorwedstrijden lijken ze wel belangrijker in de ogen van vele paarden. ;) Prachtige bloembakken of kantineramen die aan de bakrand zitten. Er is een hoop te zien en te horen. Soms zit er ook een wc naast de bakrand of de trap/deur naar de kantine. Extra veel om naar te kijken voor je paard, aan jou de taak om hier een succes van te maken.

2. Wel scheren of toch niet


Veel paarden die je met indoorwedstrijden ziet, zijn geschoren. Maar sommige paarden zijn echt geen pretje om te scheren of je wil gewoon dichtbij de natuur blijven. Er is overal wat voor te zeggen. Met wintervacht kun je merken dat je paard wat trager is in de binnenbak, wellicht heeft je paard het eerder warm en is daardoor eerder moe.

3. De bel


Bij sommige indoorwedstrijden wordt er gebruik gemaakt van een belletje wanneer je proef moet starten. Sommige paarden vinden dit niet zo leuk..

4. Het losrijden


Soms zijn de bakken om in los te rijden bij indoorwedstrijden wat kleiner dan buitenbanen. Houd dus rekening met je mede ruiters!

5. De kantine


De kantine zit vaak aan de.binnenbak vast en dat kan soms voor wat onrust zorgen. Extra geluiden en beweging kunnen jou en je paard afleiden. Maar, je kunt na je proef wel lekker frietjes en een warme chocomel halen. ;-)

Bron: bitmagazine.nl