Opening
Opening

Verzorging: Fris & Fruitig

Nieuws

Als ruiter wil je graag met een schoon paard voor de dag komen. Staart en manen zonder klitten. Een vacht die glimt als een spiegel. Een schimmel of witte sokjes die witter dan wit zijn. Goed poetsen helpt al enorm, maar er zijn ook verscheidene verzorgingsproducten op de markt die daarbij kunnen helpen. Bit-redacteur Tamara Buunk dook de wasplaats op en probeerde een aantal producten bij haar paarden. En… van elk artikel mag Bit 2 stuks weggeven, lees snel verder!


“Ik had voor de verzorging van mijn paarden zeker geen tientallen producten op het schap staan. Maar na een aantal weken druk in de weer geweest te zijn met glansmiddelen, anti-klitsprays, shampoos en gels ben ik inmiddels om en zijn mijn ogen geopend”, vertelt Bit-redacteur Tamara Buunk. “Voorheen greep ik nog wel eens naar huis-tuin-en-keukenmiddelen en belandde mijn eigen shampoofles soms op de wasplaats. Maar nu ben ik tot de conclusie gekomen dat een aantal verzorgingsproducten toch echt onmisbaar zijn. Bij het proberen van de producten lette ik vooral op het gemak in gebruik, de mate waarin de producten ook echt een verzorgende werking hebben, hoe de huid van de paarden reageerde op de producten en vooral of het ook echt doet wat het belooft. Eén ding is zeker, mijn paarden zijn inmiddels schoner dan schoon en glimmen als nooit te voren.”

Verfrissend
ANKY Summer Shampoo


Ervaring van Tamara:
“Al direct bij het eerste gebruik ben ik om: een shampoo in sprayvorm en daardoor super handig in gebruik! Even sprayen, inmasseren, uitspoelen en klaar. De geur van citronella is lekker fris, maar blijft niet lang achter op je paard. Als deze geur ook zou werken tegen de vliegen was het helemaal mooi geweest. Toch is het een heel fijn product waarvan je paard ook nog eens heel schoon wordt.”

Winkelverkoopprijs: € 9,95 (500 ml)
www.anky-atc.com

ANKY Summer Shampoo reinigt en verzorgt huid, manen en staart. Dit product is veilig voor de natuurlijke beschermlaag van de vacht en de huidfl ora van het paard. De citronella-oliën zorgen voor een verfrissende
citronellageur.

Op naar de zomer!
BR Solar Spot Cream


Ervaring van Tamara:
“Deze crème is ideaal voor paarden met een witte neus. Bij flink warm en zonnig weer kun je nu je eigen zonnebrandcrème in de kast laten liggen. De BR Solar Spot Ceam voelt echt aan als een reguliere zonnebrand waardoor je het product wel even goed moet insmeren. Het blijft lang zitten, maar is ook niet zo vettig dat er bijvoorbeeld zand aan blijft kleven. Super fijn dus wanneer je jouw paard de hele dag buiten hebt lopen.”

Winkelverkoopprijs: € 17,95 (150 ml)
www.br.nl

BR Solar Spot Cream beschermt en verzorgt de ongepigmenteerde gedeeltes van de huid, voornamelijk op het hoofd. Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en verzorgt ook gezonde cellen en weefsels. Ideaal om blaarvorming tegen te gaan.

Veelzijdig
Cavalor Derma Wash


Ervaring van Tamara:
“Doordat je een vleugje alcohol ruikt, heb je direct het gevoel dat je paard super schoon is na een goede wasbeurt. Dat het ook enorm goed reinigt heb ik wel gemerkt toen ik een staart er mee waste die nodig een wasbeurt kon gebruiken. Hoewel ik geen paarden heb met huidproblemen, kan ik mij heel goed voorstellen dat dit product juist dan ideaal is. Het is namelijk ook te gebruiken om je tuig, borstels, dekens en zadeldekjes goed te reinigen.”

Winkelverkoopprijs: € 15,95 (500 ml)
www.jrsport.nl/cavalor

Cavalor Derma Wash is dé medicare shampoo: het meest veelzijdige product voor verzorging en hygiëne. Met Cavalor Derma Wash houd je schimmels en bacteriën op een gemakkelijke manier onder controle en verbeter je de algehele hygiëne van je paard.

Zuinig in gebruik
Hi Gloss Shampoo


Ervaring van Tamara:
“Het is even anders dan ik normaal gewend ben; deze shampoo moet je namelijk verdunnen in een emmer met water in plaats van dat je het direct op je paard aanbrengt. Dat lijkt misschien een extra stap en wat onhandiger, maar je merkt al gauw dat je zo een stuk minder shampoo nodig hebt. Je paard wordt mooi schoon en het grootste voordeel; de staart en manen zijn direct goed doorkambaar!”

Winkelverkoopprijs: € 2,25 (100 ml) | € 4,50 (250 ml) | € 7,95 (500 ml)
www.hollandanimalcare.nl

Doordat de Hi Gloss Shampoo een concentraat is, heb je maar heel weinig nodig. Verdun de shampoo in een emmer lauw/warm water en zeep met een borstel of spons je paard in. Het schuimt weinig, waardoor het makkelijk uitspoelt. De shampoo reinigt supergoed, ook bij witte paarden.

Shiny
Hi Gloss Gel


Ervaring van Tamara:
“Ik was eerst wat sceptisch over het gebruik van een gel en associeerde het al gauw met de gel die wij zelf in onze haren gebruiken. Niets bleek minder waar! Deze gel is eigenlijk meer een olie. Een paar druppeltjes zijn al voldoende om de manen of staart super doorkambaar te krijgen. Daarnaast laat het een enorm mooie glans achter. Dat het vuilafstotend werkt, merkte ik wel toen mijn paard in het zand ging rollen net nadat ik het gebruikt had.”

Winkelverkoopprijs: € 7,95 (100 ml) | € 14,50 (250 ml)
www.hollandanimalcare.nl

De Hi Gloss Gel is een serum voor de haren die verzorgend werkt. De gel trekt volledig in de haren en laat om de haren een stof- en vuilafstotend laagje achter. Er blijft niets meer aan de haren kleven en zelfs urine- en mestvlekken kun je, als ze opgedroogd zijn, gemakkelijk uit de staart kammen.

Perfecte combinatie
Hi Gloss Spray


Ervaring van Tamara:
“De producten van Hi Gloss lijken wel op een ware wellness-behandeling voor je paard. Na de gel is ook de spray een aanvulling op een goede verzorgingsbeurt. De spray lijkt op een gewone antiklit- en glansspray, maar is juist ontwikkeld om te gebruiken nadat je de gel hebt aangebracht. De gel is op de vacht wat lastiger te verdelen, terwijl dat bij de spray juist wel goed werkt. Het resultaat mag er zijn, een dag later glimt mijn paard nog steeds.”

Winkelverkoopprijs: € 9,95 (500 ml)
www.hollandanimalcare.nl

De Hi Gloss Gel en Spray zijn ontwikkeld om samen te werken. Als je de gel in de staart en de manen hebt gemasseerd, spray je nog even na met de Hi Gloss Spray. De spray zorgt dat de gel nog beter verdeelt. Hi Gloss Spray werkt ook stof- en vuilafstotend.

Natuurlijk verzorgend
Galloping Goop 5 in 1 spray


Ervaring van Tamara:
“Ik denk dat de meeste paardenliefhebbers producten gebruiken zonder dat ze precies weten wat ze op hun paard sprayen. Bij mij is dat niet anders. Bij de spray van Galloping Goop is daar over nagedacht. Het product voedt de vacht zichtbaar, laat een mooie glans achter en door de natuurlijke oliën en vetten trekt het product gauw in. Wel zo makkelijk als je paard daarna de wei ingaat of wanneer je een deken op doet.”

Winkelverkoopprijs: € 17,50 (709,8 ml)
www.gallopinggoop.nl

De aloë vera en vitamine in Galloping Goop 5 in 1 spray voeden huid en haar van je paard. De biologisch afbreekbare spray maakt je paard zijdezacht en helpt om door stug paardenhaar te komen. Het heeft een frisse geur en verhoogt de glans en de gezondheid van de vacht.

Voor langdurig gebruik
Bony Beauty Star Shine


Ervaring van Tamara:
“Het is even zoeken hoe je de fles fijn vast kan houden, want hij is behoorlijk groot en daardoor wat minder handzaam. Voordeel is natuurlijk wel dat je er ook veel langer wat aan hebt. Bij de meeste antiklit- of glanssprays merk ik dat mijn handen er ook onder zitten en glad worden na gebruik, dat gebeurt bij de spray van Bony Beauty Star Shine niet. De vacht van mijn paard glimt aanzienlijk meer en de staart is ook direct goed doorkambaar, zonder dat het vet wordt.”

Winkelverkoopprijs: € 18,95 (1000 ml) | € 79,95 (5000 ml) | € 152,95 (10 l) | € 349,95 (25 l)
www.bonyfarma.com

Bony Beauty Star Shine neutraliseert de elektrostatische ladingen van gewassen manen, staart en haren. Het werkt ontwarrend, ontklit, verbetert de doorkambaarheid, geeft volume en glans en herstelt beschadigd haar. Op de huid ontstaat een water- en vuilafstotende glanslaag.

Tegen jeuk
Itchy Stop


Ervaring van Tamara:
“Het principe dat Itchy Stop volgens traditionele methoden wordt vervaardigd spreekt mij aan. Ik heb al vaker gehoord dat pepermunt verzachtend kan werken bij huidproblemen. Mijn zes weken oude veulen lijkt met het warme weer haar staartje wat te gaan schuren, en na een aantal keer sprayen met dit product is dat over. Niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook zorgt het voor een goede doorkambaarheid van staart en manen.”

Winkelverkoopprijs: € 12,50 (1 l)
www.gallopinggoop.nl

Itchy Stop is een natuurlijk product met pepermunt voor een kalmerende werking en een snel herstel van geïrriteerde huid. Het verzacht de jeuk. De aloë vera en basilicumolie zorgen voor een antibacteriële formule. De vitamine E helpt bij het herstellen van de huid en de haargroei.

Ontklittend
Rapide Tangle & Shine


Ervaring van Tamara:
“Deze spray van Rapide doet wat ‘ie belooft! Een beetje spray is al voldoende om de staart en manen van je paard voor dagen goed doorkambaar en klitvrij te houden. Het werkt goed vuilafstotend. Nadat ik mijn paard daags voor de wedstrijd in had gesprayd met dit product hoefde ik haar benen – nadat ze een nacht op stal gestaan had en ze niet meer helemaal schoon leken – alleen maar af te borstelen om de sokjes weer stralend wit te krijgen.”

Winkelverkoopprijs: € 9,95 (500 ml) | € 12,75 (1 l) | € 52,00 (5 l)
www.rapide-bv.nl

Rapide Tangle & Shine verzorgt de huid, ontklit manen en staart en heeft een vuilafstotende werking. Deze antiklit zorgt dat de staart dagenlang klitvrij blijft. De hoogwaardige kwaliteit siliconen dragen bij aan een prachtig resultaat met glans, volume en veerkracht.

Magisch meer volume
Rapide Magic gel


Ervaring van Tamara:
“Mijn wedstrijdpaard is helaas niet gezegend met een mooie volle staart. De Magic Gel brengt de magische volume in de staart die ik nou net zocht. Een paar druppeltjes van de olie op de staart is al voldoende voor ogenschijnlijk meer volume. Het is wel belangrijk om het product, dat overigens heerlijk ruikt, goed te verdelen zodat de glans die het met zich meebrengt mooi verdeeld wordt. Dat wordt shinen in de ring!”

Winkelverkoopprijs: € 9,95 (150 ml)
www.rapide-bv.nl

Magic Gel is een zijdezachte antiklit gel voor staart en manen. Deze gel kan zowel op nat als droog haar worden aangebracht. Niet alleen geeft de gel als resultaat een geweldige doorkambaarheid, het geeft de manen en de staart ook een zijdezachte glans.

Langdurig effect
Effol SuperStar-Shine


Ervaring van Tamara:
“SuperStar-Shine: alleen de naam belooft al een hoop, want wie wil er nou niet een super glanzend paard? Op het eerste oog lijkt deze spray als zovelen, maar na het gebruik ben ik enthousiast. Waar sommige sprays een vettige laag kunnen achterlaten, is dat bij dit product niet het geval. De vacht voelt na gebruik heel natuurlijk aan, het geeft inderdaad die mooie glans die beloofd wordt. Heel fijn is dat het effect lang merkbaar is.”

Winkelverkoopprijs: € 13,95 (750 ml)
www.effol.de

Effol SuperStar-Shine geeft je paard een briljante glans, waarbij ook broos haar weer soepel en zijdezacht wordt. De spray zorgt voor een langdurige volume. Nog dagen na het gebruik is het poetsen van je paard eenvoudig. De glans en het natuurlijke gevoel dat achterblijft vielen positief op in een test.

Heerlijk geurend
Equishine®


Ervaring van Tamara:
“Deze antiklit- en glansspray is direct al anders dan anderen en dat komt door de heerlijke geur van lavendel. Je moet er misschien van houden, want de geur is behoorlijk aanwezig, maar ik vind het echt een toevoeging. Zeker omdat de geur zelfs na een aantal dagen nog te ruiken is. Ook werkt de spray heel fijn om extra glans toe te voegen en poets je vuil makkelijker van je paard af na een flinke rolbeurt.”

Winkelverkoopprijs: € 8,95 (500 ml)
www.sectolin.com

Equishine® is hét antiklit- en glansmiddel voor paarden. Het middel blijft meer dan twaalf dagen werkzaam en geeft in deze periode tevens een fraaie glans op vacht, staart en manen. Equishine® is vuilafstotend, geeft niet af en kan gemakkelijk met shampoo worden afgewassen.

WINNEN
Van elk product mag Bit 2 stuks weggeven! Kans maken? Mail je gegevens en voorkeursproduct voor 12 augustus naar Redactie@bitmagazine.nl.

1 anky summer shampoo 009
2 br solar spot cream 012
3 cavalor derma wash 011
4 high gloss shampoo 013
5 high gloss gel 007
6 high gloss spray 002
7 galloping goop 001
8 bony beauty star shine 005
9 itchy stop 004
10 rapide tangle and shine 008
11 rapide magic gel 006
12 effol superstar shine 010
13 equishine 003