Veulencursus
Veulencursus

Online veulencursus

Nieuws
Als fokker wil je niks liever dan een gezond veulen in de wei! In de online veulencursus van Paardendierenarts Iris van Gulik leer je hoe je problemen herkent en hoe je dan in moet grijpen. Iris heeft haar jarenlange praktijkervaring met pasgeboren veulens in de cursus verwerkt. 

In de veulencursus leer je alles over de voorbereidingen op de geboorte, de geboorte zelf en de eerste levensweek van je veulen. 

De veulencursus is de enige in zijn soort. Zo uitgebreid en compleet met praktische tips is er geen cursus over de geboorte van je veulen te vinden. Door het volgen van de cursus vergroot je je kans op een gezonde merrie en een gezond veulen! Want het op tijd leren herkennen van problemen is essentieel en voorkomen is beter dan genezen!

De cursus bestaat uit 5 modules die je in een handige online leeromgeving kan voltooien. Je ontvangt je eigen inloggegevens en kan waar en wanneer je maar wilt de lessen volgen. Er zijn meerdere lessen per module, die bestaan uit combinatie van presentaties, teksten, afbeeldingen en video’s. In de video’s wordt er duidelijk uitleg gegeven met voorbeelden. Ook worden er in de cursus veel praktisch toepasbare tips gegeven. Verminder de kans op problemen bij je merrie en veulen door het volgen van deze online cursus.

Inhoud van de cursus

Module 1: Wanneer gaat mijn merrie veulenen?

 • Voorbereidingen

 • Voortekenen

 • Kiezen tussen geboortemelders

 • Voorspellen met pH meting


Module 2: De normale geboorte

 • Uitleg normale geboorte

 • Video’s normale geboorte


Module 3: De afwijkende geboorte

 • Ligging afwijkingen

 • Red bag geboorte


Module 4: De nageboorte

 • Uitleg over de nageboorte

 • Hoe controleer je zelf de nageboorte?


Module 5: Het pasgeboren veulen

 • Normaalwaarden

 • Drinken

 • Gezondheidsproblemen

 • Stand afwijkingenMeeste gestelde vragen


Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is voor iedereen die een of meerdere veulens fokt. Ik leer je precies waar je op moet letten, zodat je problemen op tijd kunt herkennen en weet wat je moet doen!

Hoelang duurt de veulen cursus?

De cursus bestaat uit 5 modules en duurt ongeveer 3-4 uur. Je kan de cursus op je eigen tempo en tijd volgen. Hij bestaat uit korte stukjes van steeds ongeveer een kwartier dus is makkelijk in delen te volgen.

Hoe krijg ik toegang tot de cursus?

Nadat je de betaling hebt afgerond op de website van Paardendierenarts Iris van Gulik krijg je direct automatisch toegang tot de cursus. 

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit verschillende lesmaterialen. Denk hierbij aan video’s, presentaties en teksten alles om je een zo compleet mogelijke cursus aan te bieden die erg afwisselend is en leuk om te volgen.

Hoe lang behoud ik toegang?

Je behoudt toegang zo lang de cursus online staat. En de bedoeling is dat hij de komende jaren zeker nog te volgen is! Je krijgt ook automatisch toegang tot alle nieuwe updates en video’s.

Ik fok al mijn hele leven, is de cursus ook geschikt voor mij?

Jazeker is de cursus geschikt voor jou! Je bent nooit uitgeleerd en ik weet zeker dat ik je nieuwe dingen kan leren. De cursus wordt met 5 sterren beoordeeld door zo wel ervaren als onervaren fokkers.

Ik heb weinig tijd, kan ik toch deelnemen?

Jazeker! Het voordeel van een online cursus is dat je de tijd die je eraan besteed zelf in kan delen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de cursus in een dag af te ronden, maar je kunt er ook enkele weken over doen.
IMG_4719 .L
5