Paardenfilms die je moet zien
Paardenfilms die je moet zien

Paardenfilms die je moet zien

Fun

Heb jij ook zo’n behoefte aan op de bank zitten met een dekentje, nadat je de kou getrotseerd hebt voor je paard? Niets is beter dan een fijne paardenfilm, of serie om even bij weg te dromen. Hieronder een aantal paardenfilms en series die je moet zien. Veel kijkplezier! LET OP: SPOILER ALERT

Black beauty (1994)

Een prachtig zwart paard blikt terug op zijn leven. Zo zie je het paard opgroeien als veulen en verkocht worden als volwassen paard.

The Horse Whisperer (1998)

Een romantische dramafilm over twee vriendinnen die een vreselijk ongeluk krijgen tijdens het paardrijden. Om het getraumatiseerde paard te helpen, reizen ze af naar de paardenfluisteraar. Zou hij hen kunnen helpen?

Spirit (2002)

Dit is een animatiefilm over het leven van een wild paard in een kudde en de eerste aanraking met mensen, in dit geval cowboys en indianen.

Seabiscuit (2003)

Over het leven van een legendarisch renpaard.

Hidalgo (2004)

Een cowboy en zijn bonte mustang genaamd Hidalgo worden uitgedaagd voor een race in het Midden-Oosten.

Dreamer (2005)

Over een meisje en haar droompaard. De hoofdrolspeelster is een klein meisje dat vastbesloten is om een renpaard met een gebroken been te redden. Zal het haar lukken?

Alle seizoenen van Heartland J (begonnen in 2007)

Soapserie die zich afspeelt op een ranch in Canada. Hoofdrolspeelster Amy heeft wat weg van een paardenfluisteraar.

Secretariat (2010)

Waargebeurde film gebaseerd op het leven van een van de allersnelste renpaarden van Amerika, Secretariat.

War Horse (2011)

Over de bijzondere band tussen een jongen en zijn Engelse volbloedpaard die allebei gedwongen meedoen in de Eerste Wereldoorlog.

Pak de tissues maar alvast, want bij de meeste films zul je een traantje moeten wegpinken. Hoe kijk jij paardenfilms en series? Op televisie, via Netflix, online of heb je andere goede tips? Laat het ons weten door bit-cap@mphorses.nl te mailen!