080529209_ABFweb
080529209_ABFweb

12 redenen waarom paardenmensen de beste festivalgangers zijn

Fun Opvallend

Onze weekenden zijn vaak gevuld met wedstrijden, keuringen en vooral vroeg opstaan. Toch hebben ook wij als paardenmensen soms wel eens zin (en tijd 😉) er even op uit te gaan. En juist wij zijn de beste festivalgangers. Weet jij waarom?

1. Modder

We lopen dagelijks dwars door de modder. Dus dat ene weekendje op een festival kan er ook nog wel bij. Waar andere festivalgangers naar de winkel moeten snellen voor een paar regenlaarzen, halen wij onze wintelaarzen van zolder.

2. Superkracht

Nou ja, niet letterlijk superkracht, maar wel super veel kracht. Anderen hebben het al zwaar met het tillen van hun rugzak. Wij draaien onze hand niet om voor het dragen van slaapzakken, luchtbedden en tenten. Onze spieren trainen hier al het hele jaar voor!

3. Die-hard

Waar de gemiddelde festivalganger al doodsangsten uitstaat bij de gedachte een nacht buiten te slapen, hebben wij onze hele jeugd buiten gespendeerd op een ponykamp. De tent staat al op nog voordat de buren de instructies erbij gepakt hebben.

4. Voorbereid

Wanneer je vanaf de andere kant van de camping een kreet hoort of iemand nog een extra haring bij zich heeft, hoeven wij ons geen twee keer te bedenken. Alles in tweevoud meenemen is iets wat we van al die weekenden op wedstrijd wel geleerd hebben.

5. Mensenmassa

Voordat je vrienden het doorhebben sta jij al vooraan bij je favoriete band (en de favoriete van zo’n duizenden anderen). Hoe dan? Bij grote wedstrijden hebben we geleerd om op te gaan in de mensen en zo toch het perfecte plekje te kunnen bemachtigen.

6. Geheugen van een olifant

Vrienden die discussiëren over de weg naar het volgende podium. Met onze mogelijkheid om een dressuurproef, springparcours en crossparcours te onthouden en allemaal op één dag te verrijden, kunnen we je garanderen dat de plattegrond al in ons geheugen gegriefd staat.

7. Hoezo slaap?

We zijn er in geroutineerd geraakt om te functioneren bij zo weinig slaap als mogelijk. Late avonden, (hele) vroege ochtenden. We laten ons nergens door afschrikken. Op naar wedstrijd! Of nee.. het festival. 😉

8. Hygiëne

Anderen laten zich afschrikken door de weinige mogelijkheden tot wassen. Wij zijn eraan gewend om een paard vast te houden terwijl we een broodje eten en met diezelfde hand ons paard nog een aai over de neus geven.

9. Zei er iemand kater?

De ochtend na een avondje feesten wordt er volop geklaagd over hoofdpijn. Wij hebben er regelmatig om 8 uur ’s ochtends al een wedstrijd op te zitten nadat we de avond ervoor een drankje of twee hebben gehad. Hoezo kater?

10. Weinig onderhoud

We geven ons paard dan wel zoveel mogelijk onderhoud. Voor onszelf zijn we niet zo veeleisend. Een pet op, gemakkelijke kleding aan en we zijn klaar om te gaan.

11. Stoer

Wij als paardenmensen zijn erin getraind om lange dagen te overleven op weinig eten. Een festival is letterlijk als een wandeling in het park voor ons.

12. Optimisme

Zeuren om een beetje regen? Dacht het niet! We hebben verloren ijzers, dure dierenartsrekeningen en vele anderen tegenslagen overleefd. We weten hoe we altijd het positieve ergens van in moeten zien!

Bron: Horse and Hound