Gesprek op stal - Frank Sorge
Gesprek op stal - Frank Sorge

Gesprekken die alleen paardenmensen hebben

Fun Opvallend

Wij paardenmensen hebben soms ietwat vreemde gesprekken, althans, dat vinden niet-paardenmensen. Wat voor ons heel normaal is, is voor een ander toch een tikkeltje vreemd. Bijvoorbeeld een gesprek over de uitwerpselen van onze grote viervoetige vrienden? Dat is voor iemand zonder paard, best gek. Hieronder een lijstje met gesprekken die je alleen op stal moet voeren!

Gesprekken over poep & plas

Wanneer je op wedstrijd bent en iemand roept: “He, staat jouw paard nog op de wei?” Ehhh, ja? “Ja, dat dacht ik al! Lekker hoor, ik zie het aan z’n poep.” Ohhh, oké.
Of wanneer je paard zich wat vreemd gedraagt tijdens het rijden en je naar een omstander roept: “Moet ‘ie plassen?”

Een gesprek over mok of andere ziektes

“He Kim, vergeet je niet om de korstjes er nog even af te krabben zo?” Geef toe, dat klinkt best smerig, of je moet er van houden natuurlijk. Maar voor veel mensen is dit toch echt een ‘no-go’.

Je proef nabespreken

Een klein advies, houd het lekker basic wanneer je vertelt over hoe je wedstrijd ging. Voor niet-paardenmensen is het niet te volgen wanneer je het ineens hebt over een schouderbinnenwaarts die je net niet lekker ingezet hebt.

Je uitgaven

Niet-paardenmensen kun je echt shockeren met de uitgaven die je aan je paard doet. En dan heb ik niet eens over de noodzakelijke kosten, maar wel over de setjes en andere onzin die je eigenlijk niet perse nodig hebt. Hier lees je waar we allemaal teveel van hebben. Het grootste nadeel hiervan? Iedereen denkt dat je geld zat hebt, dus jij mag alle lunchafspraken betalen ;-)

De verzorging van je paard

Denk hierbij aan het schoonmaken van de geslachtsdelen van je paard, of het temperaturen van je paard. Hier willen niet-paardenmensen het niet over hebben, of het wordt een heel ander gesprek dan je voor ogen had...

Bron: Bit & Cap