Pennymeisje
Pennymeisje Arnd Bronkhorst

Paarden die je tegenkomt en jou vormen

Fun Karakter-type Opvallend

In ons leven krijgen we te maken met veel verschillende paarden. Als je terugkijkt op de paarden en pony’s waarmee jij tot nu toe te maken hebt gehad, zal je zien dat je een aantal typen paarden herkent.  Deze vijf type paarden kom je vast en zeker tegen in je paardencarrière.

Je eerste paard

Je eerste paard is eigenlijk altijd een paard waar je helemaal gek mee bent. Als je de mazzel had om vroeger een eigen pony te hebben, dan hadden jouw ouders deze waarschijnlijk voor je uitgezocht. 

Je ouders deden hun best om met een bescheiden budget een brave pony uit te zoeken. We weten allemaal dat pony’s een eigen willetje hebben waardoor je er af en toe flink wat mee te stellen had, maar dit vergaf je hem altijd. Hierdoor heb je geleerd wat doorzettingsvermogen is en ben je gewend om elk paard uit te zitten.

Het paard waarmee het altijd fout ging

Dit type paard hebben helaas veel mensen gehad. Je dacht een paard met veel potentie te kopen. Vol enthousiasme maakte je plannen en ging je fanatiek aan de slag met je paard om een jaar later op nog precies hetzelfde punt te zijn. 

Deden jullie een stap voorwaarts, dan volgden er vijf stappen achterwaarts. Als je zijn knappe koppie zag en hoorde van de successen van zijn volle broer, kreeg je weer even moed. Maar helaas. Dit paard heeft voor veel frustratie en een lege bankrekening gezorgd. Van dit paard heb je geleerd dat het soms gewoon niet voorbestemd is.  

Het ultieme paard

Dit paard is vaak je tweede of derde paard. Bij dit paard had je inmiddels al wat meer ervaring. Je rijden was verbeterd en je wist beter wat voor paard je zocht. Dit paard was een paard waar iedereen jaloers op was.

Hij had de looks en je kwam altijd thuis met hoge punten van wedstrijden, of het nou een springwedstrijd of een dressuurwedstrijd was. Hij deed altijd zijn uiterste best voor je. Helaas kwam de tijd dat je dit paard ontgroeide of dat hij met pensioen moest. Dit paard zal je altijd onthouden. Je wacht nog steeds op een opvolger die net zo fantastisch is.

Het paard dat voor je neus verkocht werd

Je had een paard op het oog maar twijfelde nog een beetje. Tegen de tijd dat jij de knoop door had gehakt dat dit jouw paard was, was het paard al verkocht. Toen pas zag je alle mogelijkheden die dit paard te bieden had. 

Niet een paard leek meer te kunnen tippen aan deze. Je kon jezelf wel voor je kop slaan dat je deze kans had laten lopen.

Het paard waar je het meest van geleerd hebt

We hebben allemaal een paard gehad of gereden waar we heel veel van geleerd hebben. Dit kan bijvoorbeeld  een jong paard zijn geweest, je eerste paard of een probleempaard. Toen had je af en toe het gevoel dat het alle bloed, zweet en tranen niet waard was, maar als je terugkijkt besef je dat je van dit paard het meest geleerd hebt. Dit paard was niet gemakkelijk, maar elke uitdaging die jullie overwonnen was er een van onschatbare waarde.

Bron: Horse and Hound