Afbeelding
Foto: Getty Images/iStockphoto

Redenen om je niet-paardenfamilie te waarderen

Fun Opvallend

Ze kregen het er gratis en voor niets bij, een kind met de paardengriep. Bij velen van ons wordt de griep zelfs chronisch en dus zal jouw hele familie enige ‘hinder’ ondervinden van jouw hobby. Hieronder een aantal voorbeelden waarom hun geklaag soms best terecht is.

De televisie

Jij wilt een paardenfilm of springwedstrijd kijken en de man(nen) in huis voetbal.. In dit geval is een extra televisie of laptop geen overbodige luxe.

Stank

Laten we eerlijk zijn, we stinken. Tenminste, wanneer we terugkomen van stal. Zelf ruik je het niet meer, of je vind het zelfs lekker ruiken, maar voor de rest van je huisgenoten blijven de aroma’s van hooi, stro, biks en paarden toch gewoon een onaangename geur.

Tip: koop een luchtverfrisser, voor in huis en in de auto. ;)

Gezeur

We zijn vaak lichtelijk in paniek wanneer ons paard ineens op drie benen uit de wei komt. En met een beetje ongeluk krijgt je familie ook veel gezeur van je te horen: Je hebt geen zin om naar je paard te gaan in de sneeuw, je baalt dat je paard kreupel is, de dierenarts rekening is schrikbarend hoog, de staleigenaar doet niet wat je wil, een stalgenootje ruimt haar rommel niet op etc.

Rommel

Over rommel gesproken.. Daar zijn velen van ons ook erg goed in, rommel maken. De auto als opslag gebruiken, (natte) dekens en dekjes die in huis slingeren en een overschot aan spullen die je eigenlijk maar weinig gebruikt. Je familie mag ruimte reserveren zodat jij al je paardenspullen kwijt kunt.

Halen en brengen

Stallen tref je meestal niet aan direct naast een bushalte. Dus zolang jij nog geen rijbewijs/auto hebt, ben je afhankelijk van je ouders, broer(s) of zus(sen).

Het gaat altijd over paarden..

Tja.. Heeft dit nog verdere uitleg nodig?

Dus.. wees lief!

Wanneer je ouders je proef verkeerd voorlezen, of ze zijn je rommel zat, of je stinkkleren, lees dan nog eens dit lijstje en wees dankbaar voor wat je hebt!

Bron: Bit & Cap