Paardenmensen
Paardenmensen Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

Herken jij deze 7 vooroordelen over paardenmensen?

Fun Opvallend

‘Paardenmensen zijn rijk en stinken naar paard.’ ‘Paardrijden? Dat is geen sport!’ Er bestaan nogal wat vooroordelen over paardenmensen. Bit & Cap zet er een paar voor je op een rijtje… Welke van deze zeven heb jij wel eens naar je hoofd geslingerd gekregen?

1. Paardenmensen zijn rijk

Dat paardenmensen diepe zakken hebben is misschien wel een van de grootste vooroordelen. Toch is dat lang niet altijd waar: paardenmensen werken juist keihard om hun levensstijl te kunnen financieren. 

Niet-paardenmensen geven hun geld misschien uit aan uitgaan, vakanties en dagjes shoppen, terwijl paardenmensen hun centen uitgeven aan voer, strooisel en stalgeld. We zijn misschien een beetje gek, maar zeker niet verwend. ;)

2. Paardenmensen hebben alleen tijd voor hun paard

Paardenmensen besteden ieder vrij uurtje op stal bij hun lieveling… Okee, we zijn er misschien vaak, maar paardenmensen zijn juist supergoed in plannen en timen. De afspraken bij de hoefsmid staan al maanden vooruit gepland en we zorgen er altijd voor dat onze paarden stipt op tijd te eten krijgen en naar buiten gaan. Vooruit: soms zou het wel fijn zijn als er meer dan 24 uren in een dag zaten!

3. Paardenmensen ruiken altijd naar hooi en paardenpoep

Okee… ‘l’odeur du cheval’ is best een aanwezig luchtje. Maar paardenmensen zijn wel sterren in poetsen en schoonmaken: naast het wassen van witte voetjes en zweterige zadeldekjes echt prima in staat om onszelf weer fris en fruitig te krijgen na een ochtendje zwoegen op stal!

4. Ruiters ‘zitten alleen maar een beetje te zitten’

We kunnen er allerlei tegenargumenten tegenaan gooien, maar feitelijk werkt maar een ding: een gratis ritje op een paard! Wie niet horen wil moet maar voelen en wij paardenmensen kunnen garanderen dat mensen met dit vooroordeel razendsnel bijdraaien.

5. Wedstrijdruiters springen alleen maar hele hoge hindernissen

Er zijn natuurlijk ook mensen die juist denken dat iedereen die wedstrijd rijdt torenhoge hindernissen springt. Lief gedacht, maar dat we af en toe een paard uitbrengen op concours, betekent niet dat we zomaar geselecteerd kunnen worden voor de Olympische Spelen.

6. Alle paarden zijn hetzelfde

Allesbehalve waar, maar probeer maar eens aan een niet-paardenmens uit te leggen dat die tien bruine paarden in de wei toch écht allemaal heel erg verschillend zijn. 

7. Paardenmensen geven alleen maar om hun paard

Ahh, misschien moeten we dit vooroordeel maar toegeven… paarden betekenen toch wel echt de wereld voor ons! 

Bron: Horse & Hound