4
4

De Kruising: Tinker x Fjord

Fun Opvallend Rassen

Nancy Wunderink verzorgde haar merrie Belle al drie jaar voordat ze anderhalf jaar geleden haar eigenaresse werd. “Ik ben gevallen voor haar vrolijke en rustige karakter.”

Belle is nu 18 jaar oud. Nancy weet dat het een kruising Tinker maal Fjord is, maar of de vader of de moeder een Tinker was, weet ze niet. Wel dat het geen bewuste kruising was. “Belle was een ongelukje, maar zeer welkom.”

De Kruising: Tinker x Fjord
Naam: Belle
Geslacht: Merrie
Stokmaat: 1.50 m
Kleur: driekleuren/bruinbontBeide rassen zijn wel zichtbaar in deze kruising. “Belle heeft een korte aalstreep, zoals een Fjord, op haar kont, maar deze loopt niet door. Verder kun je aan haar lichaamsbouw zien dat het geen volle Tinker is. Belle is bruinbont met een zwarte staart en zwart-witte manen. Ik noem haar driekleurenbont. Dit omdat ze bruin, wit en zwart is. Ze heeft veel manen en staart.

“Belle loopt best vlak wat je vaak terug ziet bij Fjorden en verder is ze niet zo snel onder de indruk van iets. Ze is heel koel in het hoofd, wat je vaak terugziet bij koudbloeden.”

Nancy rijdt dressuur met Belle. “We trainen dressuurmatig. Vroeger kon ze ook heel goed springen maar dat doen we niet meer. Belle is veelzijdig, ze kan van alles wel wat. Ze vindt het alleen moeilijk om ergens op te wachten of stil te staan.” Verder vindt Nancy dat haar pony geen minpunten heeft. “In mijn ogen is ze perfect!”

Vind je de kruising Tinker x Fjord een aanrader?

“Ik vind het een hele leuke kruising maar elk karakter is natuurlijk anders.”

belle2
2