Poetskist
Poetskist

Tips voor in jouw poetskist

Fun Opvallend

Waarschijnlijk zit jouw poetskist al helemaal vol met diverse borstels, maar welke dingen heb je nou echt nodig zodat je paard er op zijn best uit ziet in de ring? Fokker Katy Carter en Jo Jack, een groom met twaalf jaar ervaring, vertellen aan Horse&Hound over hun essentiële hulpmiddelen.


1. Ovenwanten

Ovenwanten zijn ideaal voor het poetsen van de vacht en omdat ze zacht zijn zullen paarden ze over hun hele lichaam accepteren. Dus ook op hun benen, hun hoofd en rond hun oren. Een schoon paar ovenwanten is ook erg bruikbaar voor de finishing touch.

2. Babydoekjes

Perfect voor het schoonmaken van het bit, het hoofdstel en het hoofd van je paard.

3. Hoofdlampje

Onmisbaar als je vroeg in de ochtend of ’s avonds laat aan de slag moet. Het mag er dan misschien dom uitzien, maar het maakt je werk in het donker zoveel makkelijker!

4. Hondenborsteltje

Een hondenborsteltje werkt perfect voor het verwijderen van los haar!

5. Theedoeken

Je kunt nooit genoeg theedoeken bij je hebben. Het kan nuttig zijn om een vieze mond schoon te poetsen of gebruik een vochtige theedoek om stof van je paard af te vegen.

6. Perfectionisme

Alhoewel je dit niet in je poetskist kan hebben, is het wel de enige manier om je paard er op zijn best uit te laten zien. Dus ga aan de slag!
Bron: Horse&Hound
Poetskist