Goede band
Goede band Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

10 manieren om dichter tot je paard te komen

Fun Opvallend

Stel: je kunt je paard momenteel niet berijden, om welke reden dan ook. Misschien is je paard of ben jij herstellend van een blessure. Of ben je zwanger en wil je geen risico nemen, of is je paard te jong of te oud (of de ruiter!) om bereden te worden. Wat de reden ook is: hier zijn een aantal leuke manieren om alsnog tijd door te brengen met je paard en te genieten van elkaars aanwezigheid.

Tips

1. Neem eens de tijd om je paard van top tot teen te poetsen en te verzorgen. Een mooie manier om een band te krijgen en het is voor jullie beiden erg ontspannend.

2. Leer een aantal massagetechnieken en pas deze toe op je paard. Wederom een oefening die een band schept, ontspannend en het is goed voor de spieren van je paard.

3. Longeren. Een goede manier om je paard beweging te geven.

4. Werken aan de lange lijnen. Vergelijkbaar met het bovenstaande, maar geeft ook jou wat beweging! Samen door de bak, of een rondje om stal, de straat op of het weiland door. Ook goed om het vertrouwen te stimuleren!

5. Vind het favoriete kriebelplekje van je paard. Zorgt gegarandeerd voor een lach op je gezicht zodra je je paard ziet genieten!

6. Vrijspringen of een obstakel-parcours aan de hand. Mits dit medisch verantwoord is voor jouw paard. Dit geeft je paard een leuke, nieuwe uitdaging en gaat verveling uit de weg.

7. Ga eens bij je paard in de wei of paddock zitten. Een perfecte manier om rustig wat tijd samen door te brengen. Het enige wat je hoeft te doen is zitten, kijken en luisteren. Perfecte meditatie!

8. Vraag de oefeningen die je normaal onder het zadel van je paard vraagt nu eens aan de hand. Het kan wonderen verrichten om eens vanaf de grond aan je paard uit te leggen wat je bedoelt.

9. Ga lekker eens stuk wandelen met je paard, in de buurt of ga samen met de trailer op pad en ontdek een nieuwe plek. Een super manier om jullie band en zelfvertrouwen te boosten!

10. Schriktraining. Dit kan in de toekomst altijd nog van pas komen en is leuk om samen met je paard te ondergaan. Verzamel wat ‘enge’ objecten (pionnen, vuilniszakken, een plastic zeiltje, vlaggetjes, ballonnen, etc.) en ga in een veilige, omheinde omgeving aan de slag. Zorg dat je dit niet in je eentje doet, en veiligheid en plezier staan voorop!

Naar een idee van: Cavallo