121220562_ABFweb
121220562_ABFweb

Tips voor ruiters met een kleine portemonnee

Fun Hanarchement Opvallend

“Buy horse, bye cash!” Paarden hebben de gave om op miraculeuze wijze je bankrekening leeg te plunderen en dat maakt het niet altijd eenvoudig om rond te komen. Met onderstaande tips helpen we je een eindje op weg.

Maak afspraken met jezelf

Spreek met jezelf een vast bedrag af dat je maandelijks aan de paarden mag uitgeven. Denk allereerst aan de vaste lasten als stalling, voer, bodembedekking, dierenarts, hoefsmid, instructie, vaccinaties, maar houd ook een bedrag apart voor leuke dingen. 

Denk aan clinics, een nieuw dekje, of een extra halster. Het is heel belangrijk dat je het afgesproken budget niet overschrijdt, anders werkt het uiteraard niet. Wees streng voor jezelf.

Spaar zoveel mogelijk

Hoe moeilijk het ook lijkt: spaar! Geld hoeft niet altijd te rollen. Zorg dat je altijd een spaarpotje achter de hand hebt voor onverwachte kosten, zoals hoge medische kosten of een nieuw zadel. Welk bedrag je maandelijks opzij kan zetten is persoonlijk, maar probeer zoveel mogelijk te sparen. Zet je geld op een aparte (spaar)rekening, zodat je niet in de verleiding komt het toch uit te geven.

Goedkoop is duurkoop

Dit gaat natuurlijk niet altijd op, maar in veel gevallen wel. Wanneer je voor het zoveelste jaar een nieuwe, goedkope deken koopt omdat je oude kapot is, had je dat geld beter kunnen investeren in een deken van betere kwaliteit.

Je kunt ook een heel goedkoop zadel kopen (wat een koopje!), maar als je na enkele maanden dure rekeningen van de dierenarts en osteopaat op je deurmat krijgt vanwege de beschadigde rug van je paard, wenste je dat je een zadel op maat had laten maken.

Verkoop je oude spullen

Een extra hoofdstel of enkele zadeldekjes zijn uiteraard handig, maar je paard heeft geen 20 matchende setjes nodig. Wat je niet gebruikt: verkopen! Mest je zadelkast uit en verkoop je spullen op internet of de rommelmarkt! Het geld wat je hiermee verdient kun je op je spaarrekening zetten.

Vragen staat vrij

Nee heb je, ja kun je krijgen! Kun je geen eigen paard betalen? Trek dan de stoute schoenen aan en informeer in je omgeving of iemand een verzorgster of bijrijder zoekt. En misschien kun je op de plaatselijke manege les krijgen in ruil voor het doen van klusjes op stal!

Naar een idee van: Horse Nation