170606026_ABFweb
170606026_ABFweb

5 voordelen van een regendag

Fun Opvallend

Regen, daar word je niet vrolijk van. Of toch wel? Regen biedt kansen. In plaats van je paard te trainen, heb je nu eindelijk eens tijd voor andere dingen waar je normaal niet aan toekomt. Zo draai je een op het eerste oog akelige regendag om in een nuttige en zelfs leuke dag.

1. Geef de stal van je paard een schoonmaakbeurt

De stal van je paard kan waarschijnlijk best een ragebol gebruiken. En neem ook gelijk een emmer met lauw water mee, zodat de voerbak eens kunt schoonmaken. Zelf eet je natuurlijk ook graag van een schoon bord.

2. Ruim je zadelkast op

Een regendag is ideaal om je zadelkast te ordenen en schoon te maken. Zo krijg je weer overzicht. Je ontdekt op die manier ook vast spullen die je al even kwijt was en je tot je grote blijdschap nu weer gevonden hebt. En wie weet kom je tot de conclusie dat je na het opruimen ruimte hebt voor nieuwe spullen. Dat wordt een retourtje naar de dichtstbijzijnde ruitersportzaak.

3. Breng je dekens naar de wasserij

Bereid je vast voor op de winterperiode. Zijn er dekens die je nog wilt laten wassen? Breng ze naar een dekenwasserij, zodat je paard straks weer een heerlijk schone deken op heeft. Je paard zal je dankbaar zijn. Neem ook gelijk de dekens mee die nog gemaakt kunnen worden. Dat scheelt je weer het doen van een nieuwe aankoop.

4. Geef je op voor nieuwe wedstrijden of clinics

Weinig is zo leuk als het beleven van voorpret. Vraag je paardenvriendinnen of ze met je mee willen en regel vervoer.

5. Duik op de bank met een boek of kijk een dvd

Je hebt vast wel een paardenboek in de kast staan waar je steeds maar niet aan toekomt om te lezen. Ben je geen lezer? Een leerzame dvd kijken is ook erg leuk. Pak er een kop thee of warme chocolademelk bij en jouw dag kan niet meer stuk. Alles wat je leert kun je vervolgens uittesten zodra het weer buiten is opgeknapt.

Heb jij aanvullingen? Laat het in een reactie weten.

Bron: Bit & Cap