verzorging-poetsen
verzorging-poetsen

11 manieren om babydoekjes te gebruiken bij je paard

Fun Opvallend

Babydoekjes, veel ruiters hebben ze standaard in hun poetskist. Ze zijn heel erg handig voor op stal, je zadel en hoofdstel, tijdens een poetsbeurt of op een wedstrijd. Hieronder elf manieren om babydoekjes te gebruiken voor je paard en rondom de stal.

 1. Je paard laten glanzen Babydoekjes laten je paard mooi glanzen! Ideaal voor als hij een beetje stoffig is, veel losse haren heeft of je een spetterende indruk wilt maken op wedstrijd.
 2. Bit schoonmaken Altijd handig om je bit even snel schoon te maken. Met babydoekjes gaat dat een stuk makkelijker dan alleen krabben met je nagel.
 3. Stof van je zadel en hoofdstel vegen Zadelkamers zijn nu eenmaal niet altijd zonder stof. Gebruik een babydoekje om je zadel en hoofdstel stofvrij te houden.
 4. Zelf even opfrissen Heb je een inspannende les gehad en flink lopen zweten? Met een babydoekje ben je zo weer fris. Ook altijd handig om vuil van je gezicht te verwijderen als je daarna nog even de supermarkt in moet.
 5. Sokken wit maken Heb jij ook zo’n paard dat zijn sokken altijd vies maakt? Met een babydoekje maak je ze zo weer wit (of iets minder vies).
 6. Spullen in de stal Dat krukje in de bak, die ene vieze borstel of je hele poetskist zijn zo weer als nieuw.
 7. Fotoshoot proof  Als je voor een fotoshoot even een doekje over je paard haalt, glanst hij je tegemoet op de foto.
 8. Je handen schoonmaken Handig als je je paard hebt ingesmeerd met één of ander middeltje dat niet zo fijn ruikt. En niet alleen op je paard zit, maar ook op jou.
 9. Verzorging van de wat intiemere delen Babydoekjes zijn zacht genoeg om bijvoorbeeld de uier of anus van je paard op een milde manier te verzorgen.
 10. Neus schoonmaken Zit je paard helemaal onder de slobber en kun je zo echt de straat niet op? Een babydoekje doet wonderen.
 11. Laarzen oppoetsen Zijn je laarzen vies? Gebruik dan een babydoekje om ze weer schoon te maken. Werkt ook goed voor een mooie glans vlak voor je de ring in moet.
We hebben er vast nog een paar gemist. Waarvoor gebruik jij babydoekjes bij je paard? Of gebruik je ze helemaal niet?