wind
wind

Waarom paardenmensen niet van wind houden

Fun Opvallend

Wind veroorzaakt veel overlast. De meeste paardenmensen ondervinden er nog een paar extra nadelen aan:


  • Na wind komt vaak regen

En in de winter betekent regen: modder, natte dekens en kleffe beenbeschermers... Je bent zeker niet de enige die uitkijkt naar het eerste echte lentezonnetje.
  • Eindeloos vegen

Heb je ‘s ochtends netjes het erf aangeveegd, komen er plots vanuit alle hoeken kluwen strotouwtjes en plukken hooi tevoorschijn. Je normale tochtje naar de mesthoop is nu een wervelwind van vies stro en stofdeeltjes, en als je een beetje pech hebt, waait het ook nog eens allemaal je gezicht in. Je kunt het aanvegen beter opgeven, morgen is een nieuwe (hopelijk windstille) dag!
  • Je paard verandert in een schichtige stuiterbal

Zelfs de braafste paarden kunnen ritselig worden als er een harde wind staat. Door het geraas kunnen ze minder goed onderscheid maken tussen omgevingsgeluiden en dus worden ze een stuk alerter. Jij hoeft niet naar het strand om te vliegeren, jouw paard stijgt al op bij het buitenzetten...
  • Buiten rijden is een uitdaging

En niet alleen door de reden hierboven; als de kliko van de buren door de buitenbak heen rolt, is rijden ook gewoon gevaarlijk. Om over een buitenrit maar te zwijgen - dat toont nu meer overeenkomsten met een extreme schriktrainingparcours dan met een ontspannen ommetje.
  • Alles dat een klein beetje los zat, zit nu echt los

Dat ene draadje dat sinds de zomer slap hangt of het halfrotte paaltje van de paddock: de wind is onverbiddelijk. Ja ja, natuurlijk had je die dingen allang moeten repareren, maar dat wil je nu even niet horen...
  • Trailerrijden

Met een beetje pech heb je precies tijdens die storm een wedstrijd of een afspraak bij de kliniek gepland. Maar veiligheid gaat voor alles en dat betekent soms dat je beter thuis kunt blijven. Dat zal iedere paardenliefhebber begrijpen!
Bron: Bitmagazine.nl