Afbeelding

Win: Boek ‘Speelpaard’ van Hesther Selbeck

Win


Een nieuw bestaan creëren, zonder te weten waar je terechtkomt. Succesvolle projecten achter je laten, zonder concreet plan, niet wetend wat je te wachten staat. Hesther Selbeck deed het, en schreef er een boek over: ‘Speelpaard’.

Hesther Selbeck (1982) is schrijver en systeemtherapeut. Ze geeft internationaal lezingen over en trainingen in de door haar ontwikkelde Contextuele Paardentherapie (CPT), is heldervoelend en auteur van het succesvolle ‘Het Mongoolse Paard, Het Meisje en De therapeut’.

Andere dimensie

In ‘Speelpaard’ vertelt Hesther ongenadig eerlijk en vol humor over haar levensavonturen: intieme en zakelijke relaties, en het geven van lezingen op grote spirituele podia. Ook een paardenretraite in Portugal komt voorbij, waarin Hester een team aanstuurt dat zijn eigen plan trekt – met alle gevolgen van dien. 

Hesther: “Wanneer ik besluit te emigreren naar Portugal, betreed ik een overgang naar een andere dimensie, vol mogelijkheden, licht en het waarmaken van mijn idealen. Ik vind mijn paardenkudde in een van de oudste spirituele communes van Zuid Portugal. Of vindt het wilde Sorraiapaard mij?”

Voor jezelf durven kiezen

Speelpaard gaat ook over dat als dingen niet goed voelen, je keuzes mag maken en voor jezelf mag kiezen. Hesther: “Dat was een grote les voor mij. Ook mijzelf voorop stellen en niet wat anderen van mij verwachten of vanuit de gedachte ‘zo doen we dat nu eenmaal altijd’. Werken met paarden stimuleert leiderschap. Ik kreeg door het geven van lezingen ongevraagde shit over mij heen. Door het schrijven van dit boek leerde ik te filteren: mensen legden hun ongenoegen op mijn bord, dat geef ik nu met liefde terug.”

Aan de keukentafel

Het grootste gedeelte van het boek is tot stand gekomen in Portugal. “Simpelweg aan mijn keukentafel.” Ook verhalen voordat ze naar Mongolië vertrok te paard, beschrijft ze: “Ik had zoveel avonturen meegemaakt: met paarden, zonder paarden, tijdens het geven van lezingen en in relaties, dat ik de behoefte voelde om alles op te schrijven zodat er overzicht ontstond in mijn hoofd.
Overzicht van het geleerde zeg maar.”

Inspiratie

‘Speelpaard’ is voor iedereen die van paarden houdt, interesse heeft in persoonlijke ontwikkeling, in avonturen en reizen. Voor iedereen die er weleens naar verlangt alles achter zich te laten of opnieuw te beginnen, maar nog niet weet hoe. Voor iedereen die inspiratie zoekt om te gaan ondernemen. 

Die inspiratie wil Hesther met dit boek aanreiken: “Ik wil laten zien dat we met doorzettingsvermogen veel kunnen bereiken. Dat het leven ongekende mogelijkheden heeft, en dat we door ons hart te volgen bergen kunnen verzetten, ook als alles tegen zit. En vooral: dat werken met paarden veel intuïtie vraagt. Mijn lessen in persoonlijke relaties hebben mij van binnen zachter en rustiger gemaakt, dat is een fijn uitgangspunt om met de dieren om te gaan.” 

Win

Ben jij Bit & Cap-abonnee en wil je dit boek winnen? Dat kan! Vul hier je gegevens in vóór 24 april. Wil je het boek liever alvast zelf kopen of cadeau geven? Kijk dan op obeliskboeken.nl of hestherselbeck.nl