Frederike en Don
Frederike en Don Foto: Privébezit

Frederike Cernoia: “Don is precies wat ik zocht; hij geeft mij vertrouwen”

Fun Recreatie

Nadat Frederike Cernoia haar vorige paard heeft moeten laten inslapen, kwam de elfjarige Tsjechische koudbloed Don op haar pad. Hoewel ze pas een aantal weken een combinatie vormen, bleek hij precies te zijn wat Frederike zocht.

Verblind door mooie sportpaarden

Toen Frederike haar vorige paard, een KWPN’er, vanwege blessureleed moest laten inslapen, kwam ze al snel tot de conclusie dat ze hierna voor een recreatiepaard wilde gaan. De amazone had echter niet verwacht dat ze al zo snel een nieuw paard zou vinden. “Ik ben al een tijdje aan het uitzoeken wat ik nu precies leuk vind om te doen en kwam tot de conclusie dat ik helemaal geen sportambities heb. Troetelen, tutten en plezier maken staat voor mij op één.”

“Ik denk dat recreatieruiters vaak verblind worden door prachtige sportpaarden, terwijl een uit de kluiten gewassen koudbloed veel beter bij ze past. Ik besloot daarom mijn ogen open te houden voor een paard dat vooral ontzettend braaf en lief is. Zo kwam Don plotseling op mijn pad”, vertelt ze. 


Foto: Privébezit

“Ik was meteen verkocht”

De amazone was op slag verliefd op de ruin. “Ik was meteen verkocht toen ik hem zag. Ik heb hem pas een aantal weken, maar het bevalt ontzettend goed. Hij kijkt nergens van op of om, wat mij als amazone heel veel vertrouwen geeft. Hij komt bij een zorgboerderij vandaan en is best wel wat gewend, maar in de bak rijden is nog relatief nieuw voor hem. Dat hoop ik in de toekomst wat verder te gaan oppakken, maar dan wel op een fijne en ontspannen manier.”

“Bij de paarden zijn is voor mij een vorm van ontspanning en ik vind dat het plezier van het paard daar een grote rol in moet spelen. Daarom hoop ik ook dat recreatieruiters op zoek gaan naar een paard dat aansluit bij hun wensen. Een paard kan er nog zo mooi en spectaculair uitzien, maar dat wil niet zeggen dat de klik er is”, sluit ze af. 


Foto: Privébezit

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding