Roos Numan met Lex
Roos Numan met Lex Foto: Privébezit

Roos Numan: “Met Lex is iedere buitenrit weer een groot avontuur”

Fun Recreatie

Met een grote passie voor Fjorden was de keuze snel gemaakt voor Roos Numan; haar volgende paard zou weer een Fjord worden. Ze leidde de inmiddels achtjarige Lex zelf op en tot haar grote geluk deelt hij haar liefde voor lange buitenritten. Geen één rit is hetzelfde met Lex’ bijzondere karakter. 

Sterk gevoel

Toen de amazone een aantal jaar geleden op zoek ging naar een nieuw maatje, kwam ze bij Lex uit, een toen nog maar tweeënhalfjarige ruin. “Hoewel Lex destijds weinig in contact was geweest met mensen, was hij heel knuffelig en zachtaardig toen ik voor het eerst bij hem ging kijken. Ik kreeg hem niet meer uit mijn hoofd en kreeg sterk het gevoel dat wij bij elkaar horen. Ik heb zelfs een aantal keer over hem gedroomd”, lacht ze. “Voor mijn gevoel was de klik er vanaf het eerste moment en is hij echt mijn soulmate.”

Energiek 

Hoewel de jonge ruin wat typische Fjordenstreken had, heeft Roos hem uiteindelijk weten klaar te stomen voor lange buitenritten. “Al moet ik eerlijk toegeven dat dat aardig lang geduurd heeft. Het heeft flink wat doorzettingsvermogen gekost. Toen we eenmaal verhuisd zijn naar een nieuwe stal, zijn al onze avonturen begonnen.”

“Door Lex’ energieke en enthousiaste karakter is geen enkele buitenrit hetzelfde. Stapritjes zijn niets voor hem; het moet zo hard en gek mogelijk. Hoewel ik af en toe wel eens met zenuwen opstap, bang voor wat mij die dag te wachten staat, houdt dat het wel leuk”, lacht ze. 


Foto: Privébezit

“Iedere rit is een avontuur”

“Lex heeft geen kwaad in de zin, maar je moet wel op je hoede zijn. Echt iedere rit is een avontuur, waarin Lex je als het ware op sleeptouw neemt. Ik heb het plezier van mijn paard voorop staan, dus ik ben ontzettend blij dat we deze passie voor buitenrijden kunnen delen. Heel stiekem droom ik er zelfs van om eens aan een endurance-wedstrijd deel te nemen. Lex’ uithoudingsvermogen is onwijs goed, dus ik denk dat dat echt iets voor ons is!”, vertelt ze enthousiast. 

“Het leuke is dat ik mijn passie voor buitenrijden ook met mijn vriend kan delen. Hij gaat wel eens mee hardlopen met onze hond als ik met Lex op buitenrit ben. En als mijn zoontje mee gaat wordt het helemaal een familie-uitje. Ik heb hem nooit gedwongen om mee te gaan, hij is gewoon gek op Lex”, vertelt ze. 


Foto: Privébezit

Bijzonder 

In de afgelopen jaren zijn Roos en Lex aardig op elkaar ingespeeld. “Ik heb Lex niet alleen nodig, hij heeft mij ook nodig. In periodes waarin ik minder tijd had om hem te rijden, zag ik dat hij het miste. Daar heb ik echt wakker van gelegen… Ik heb het idee dat we elkaar spiegelen. Onze band is heel bijzonder en ik betwijfel of ik dit nog eens ga hebben met een paard. Wat paarden met ons mensen kunnen doen is heel bijzonder, helemaal als je samen zo kunt genieten van de natuur”, sluit ze af. 

Bron: Bit & Cap

Foto’s: Privébezit

Afbeelding
Afbeelding