Hunter Jumper
Hunter Jumper

Bij Hunter-Jumper Equitation wint de meest harmonieus springende combinatie

Win

‘Forget the Clock. Remember the Ride!’


Houden jij en je paard van springen en vind je techniek belangrijker dan een snelle tijd? Misschien is Hunter-Jumper Equitation wat voor jullie!


In deze disciplines draait alles namelijk om jouw stijl van rijden en de wijze waarop je paard zich door het parcours manoeuvreert. Bij Hunter-Jumper Equitation win je dus niet op basis van snelheid, maar op basis van balans, ritme en harmonie!


In een Hunter-divisie wordt het paard beoordeeld, terwijl in een Equitation-divisie de technische vaardigheden van de ruiter centraal staan in de beoordeling. Voor beide disciplines geldt dat basistechniek en een fijne samenwerking tussen ruiter en paard onverminderd belangrijk zijn voor een hoge score.


HJE-wedstrijden zijn toegankelijk voor ruiters van álle niveaus en álle leeftijden. Een membership of startpas zijn niet nodig om mee te mogen doen.


Als deelnemer bepaal je zélf hoe hoog (of laag) je wilt springen, waarbij een divisie vaak verreden wordt in drie rondes: twee springrondes en één zadelrubriek, waarbij alle deelnemers tegelijk in de ring zijn.


Hunter-Jumper Equitation Holland


Hunter-Jumper Equitation Holland is de enige organisatie binnen Europa die Hunter en Equitation wedstrijden organiseert op basis van de Amerikaanse USHJA regels. De ruiters en/of pony’s en paarden worden dan ook door een Amerikaans USHJA jurylid beoordeeld die daar vaak speciaal voor wordt ingevlogen.


Winactie


Enthousiast geworden? Bit&Cap mag van HJE Holland twee tickets verloten voor het complete HJE-weekend van 27 en 28 augustus op Stal Johan Laseur in Soest, bestaande uit een clinic op zaterdag en deelname aan een HJE-divisie naar keuze op zondag! Meld je aan tot 10 augustus!


Op zaterdag 27 augustus is het parcours in Soest beschikbaar om een clinic te volgen en oefen te springen. Dat geeft jou en je paard behalve de mogelijkheid om HJE te leren kennen tevens de kans het - natuurlijk ogende - parcours op jullie gemak te verkennen.


Op zondag 28 augustus vindt de Horse Show, de wedstrijd, plaats. Die bestaat uit meerdere divisies, ingedeeld op leeftijd van de ruiter en op Hunter of Equitation. 


1000 euro!


De twee winnaars van deze unieke Bit&Cap-actie krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan een parcours vanaf 30 centimeter danwel een parcours van 1 meter, waarbij maar liefst een geldprijs van 1000 te winnen is! Ook voor combinaties die van ver komen, zijn er in overleg genoeg mogelijkheden.