10 redenen waarom je terugverlangt naar je ponytijd
10 redenen waarom je terugverlangt naar je ponytijd

10 redenen waarom je terugverlangt naar je ponytijd

Recreatie Manege Recreatie Opvallend

Aaaah, de ponytijd... Er zijn vast mensen die zich weinig kunnen herinneren van hun pony-dagen en meer dan tevreden zijn over het feit dat ze nu alleen nog maar paarden rijden, maar het merendeel van de paardliefhebbende bevolking verlangt heel stiekem wel eens terug naar die ongecompliceerde ponytijd. Maar waarom eigenlijk? Wij zetten tien redenen voor je op een rijtje:

Dichter bij de grond

Eerlijk is eerlijk, de eerste keer dat je op een paard stapte, leek die manegebodem opeens wel erg ver weg...

Onvermoeibaar

In je jonge jaren leek je eindeloze energie te hebben, en je pony trouwens ook. Een buitenrit van een paar uur? Geen probleem. Heel de dag op concours? Als je ‘s avonds terug kwam, ging je gewoon nog lekker buitenspelen. Tegenwoordig lig je na twee proefjes al uitgeteld op de bank.

Je ouders deden de was

Ben jij er ook pas achtergekomen dat paardrijden eigenlijk een hele vieze sport is toen je zelf de was moest gaan doen? Nu let je wel beter op waar je gaat zitten in je nieuwe witte rijbroek!

Je ouders betaalden alles

Nu we het toch over dingen hebben waar we pas later achterkwamen: de kosten vielen ook een beetje tegen toen je die zelf op je moest gaan nemen...

Kleine overwinningen

In de ponytijd was elke mini-prestatie al een overwinning. Als je pony zich liet vangen, sprong je al van blijdschap een gat in de lucht en als je zijn achterhoeven kon uitkrabben, was je dag helemaal goed.

Geen haat en nijd

Natuurlijk had je vroeger ook pestkoppen, maar als kind zijnde leek het veel makkelijker om vrienden te maken. Je zei gewoon dat je iemand zijn/haar pony lief vond en jullie waren gelijk BFFs!

Meer uren op een dag

Of het nou kwam omdat je niet hoefde te werken, of omdat je minder verplichtingen had, de dagen leken als kind zijnde veel langer te duren. Je bracht uren door met borstelen en rondhobbelen, terwijl je nu al blij bent als je drie keer in de week een goede training erin gepropt krijgt.

Je instructeur zei nog eens iets aardigs

Oké vooruit, je huidige instructeur is ook best heel vriendelijk, maar toch is er niemand zo lief als de juf/meester uit jouw jeugd!

Elke dag een nieuwe ervaring

In je jonge jaren was alles nieuw en spannend. Elke dag leek je wel iets nieuws te ervaren en je vooruitgang was merkbaar. Nu twijfel je weleens of je ooit beter gaat leren rijden dan je nu doet.

Lekker tutten

Vroeger werd je nooit raar aangekeken als je jouw pony met knalroze elastiekjes had ingevlochten en met een beetje glitterspray had versierd, nu kijkt je stalgenoten je meewarrig aan...


Bron: Bit & Cap