Paardenvakantie
Paardenvakantie

Op vakantie met je paard

Recreatie Opvallend

De ideale tijd is aangebroken om voor deze zomer een vakantie te boeken. Blijf je liever dicht bij huis en wil je eens wat anders? Benut de vakantie dan om de band met je paard te verdiepen en ga met je paard op vakantie.

De volgende acht tips helpen bij het vinden van een perfecte paardenvakantie:

1. Bepaal je doel

Bepaal van tevoren wat je in de vakantie wilt bereiken. Er zijn talloze vakanties die worden aangeboden zoals instructieweken, trektochten of campings met paardenstalling. Wil je verder komen in de discipline die je beoefent kies dan voor een trainingsweek. Als je vooral op zoek bent naar ontspanning en vooral niets wilt bereiken, ga dan voor een huisje met stalling in een rustgevend natuurgebied.

2. Kies een regio die je aantrekkelijk vindt

Welke gebieden lijken jou leuk om als vakantiebestemming te kiezen? Ga op onderzoek uit en verzamel informatie over verschillende gebieden in het land. Wil je bijvoorbeeld veel bos of juist alleen strand? Stel jezelf dit soort vragen om erachter te komen waar je precies naar op zoek bent.

3. Stel een budget vast

Om te hoge uitgaven te voorkomen, is het van belang dat je van tevoren een budget vaststelt. Neem alle kosten hierin mee waaronder ook benzinekosten en kosten van de reisverzekering.

4. Sluit een reisverzekering af

Sluit een goede reisverzekering af voordat je op vakantie gaat. Je kan contact opnemen met de reislocatie om te vragen welke verzekering zij aanraden als je hun locatie bezoekt.

5. Wees eerlijk over je niveau

Wanneer je op instructieweek gaat, wees dan eerlijk over je niveau. Door jezelf te hoog in te schatten kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

6. Neem contact op met de locatie

Het is verstandig contact op te nemen met de locatie voordat je gaat boeken. Zo weet je welke mensen achter de organisatie zitten en kan je alle opties persoonlijk doorspreken. Heeft jouw paard bijvoorbeeld speciaal ruwvoer nodig, kom je niet voor verrassingen te staan.

7. Maak een lijst van geschikte kleding

Zorg dat je voor ieder weertype kleding in je koffer stopt. In Nederland kan je in de zomer namelijk veel verschillend type weer verwachten. Neem van iedere categorie slechts één kledingstuk mee zodat je niet met een overvolle koffer hoeft te slepen. Kies dus voor één regenjas, één warmte trui, etc.

8. Wees bewust van je conditie

Als je normaal gesproken op kantoor werkt en hooguit één uur per dag op de rug van een paard zit, kan het erg tegenvallen wanneer je trektochten van acht uur per dag gaat maken. Hetzelfde geldt voor trainingsweken. Onderschat de intensiteit van zo’n vakantie niet en weest dus bewust van je lichamelijke conditie.
Alvast een hele fijne vakantie gewenst!
Bron: horseandhound.co.uk